U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Kerst Winter Wonder Wandeling (Kerst WWW)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kerst Winter Wonder Wandeling (Kerst WWW) is een wandeling van rond de drie kilometer lang die voor het eerst in 2009 in Deurne werd gehouden.


Op 17, 18 en 19 december 2010 werd het bos aan de Oude Helmondseweg omgetoverd in een sfeervol Kerstpark. Ruim 1600 artiesten en vrijwilligers werkten, verspreid over de drie avonden, mee aan dit bijzondere wandelevenement met maar liefst veertig acts per avond. Dit betekende dat de organisatie kon rekenen op 28 koren, 7 muziekgezelschappen, 3 dansgroepen en vele individuele acteurs. Het koor Candido nam voor de 2e keer deel aan de Kerst WWW.

De opening vond plaats op vrijdagavond 17 december 2010 door locoburgemeester Nicole Lemlijn.

De wandeling in de avonduren ging over een sfeervol verlicht bospad. Deelnemers werden tijdens de Kerst WWW verrast door taferelen en activiteiten in kerst-, sprookjes- en wintersfeer. Tijdens deze tweede editie waren er onder meer de twee clownswagens, waaraan het hele jaar was gewerkt. Die wagens waren als koek-en-zopie kraampje langs de route ingericht.

De route was rolstoelvriendelijk gemaakt, uitstekende wortels en boomstronken waren verwijderd, zodat het pad gemakkelijk begaanbaar was en er waren terreinrolstoelen te leen.

Het succes van de eerste editie in 2009 zorgde voor veel mond-tot-mondreclame en had daardoor een positief effect op het werven van artiesten. De eerste keer was het lastig om voor elke avond voldoende koren te vinden die hun medewerking wilden en konden verlenen.

Halverwege de route was er een rustpunt waar de deelnemers iets konden eten en drinken. Tevens waren er loten te koop ter ondersteuning van het evenement, maar waarmee ook prijzen te winnen waren.

Kinderen konden een bezoekje brengen aan de Kerstman en konden hun kleurplaat inleveren. Aan het eind van de wandeling konden de deelnemers bijkomen in de grote verwarmde tent, die omgedoopt was tot Herberg de Reizende Romein waar livemuziek was en consumpties verkrijgbaar waren.

De Kerst WWW werd georganiseerd door de Stichting Factor Deurne West.