U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Kinderdagverblijf Puk

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De voormalige christelijke Kleuterschool sinds 2010 KDV Puk
De voormalige christelijke kleuterschool sinds 2010 KDV Puk

Kinderdagverblijf Puk is een kleinschalig particulier kindercentrum dat op 4 oktober 2010 startte in Deurne. Het ligt aan de Helmondseweg 15 met de ingang aan het Postpaadje.


Het kindercentrum is gevestigd in het Reddingiushuis van de protestantse gemeente Deurne bij de voormalige Koningin Wilhelminaschool. De ruimtes werden tot 2010 gebruikt door peuterspeelzaal Wilhelmientje en daarvoor werden er de balletlessen van de muziekschool gegeven.

Er zijn twee naast elkaar gelegen groepsruimten voor de Ukkies en Pukkies. Het kindercentrum werkt met een open-deuren-beleid, waarbij kinderen tijdens het vrij-spelmoment zelf kunnen kiezen in welke ruimte ze gaan spelen. Er zijn twee slaapkamers en een aangrenzende buitenruimte.

Bij het kindercentrum Puk wordt opvang geboden aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. De kinderen worden gedurende de dag verzorgd en begeleid door beroepskrachten.

Buitenspeelruimte[bewerken | brontekst bewerken]

Het kinderdagverblijf richtte in 2013 een andere speelplaats, grenzend aan het pand, in. Deze speelplaats is groter dan de vroegere aan het Postpaadje.

Er staan een plastic huisje, een plastic-klimtunnel en een zandbak. Met witte verf werd op de trottoirtegels een fietsroute voor de peuters uitgezet zodat ze niet kriskras over de speelplaats rijden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]