U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Kinderdagverblijf Puk

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De voormalige christelijke Kleuterschool sinds 2010 KDV Puk
De voormalige christelijke kleuterschool sinds 2010 KDV Puk

Kinderdagverblijf Puk, met de leidsters Cindy Gruijters en Susan van de Manakker beiden jaren actief in de kinderopvang, opende op maandag 4 oktober 2010 haar deuren aan de Helmondseweg 15 .

Als zelfstandig kinderdagverblijf gevestigde zij zich in het pand van het Reddingiushuis. Het biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar oud. De locatie, voorheen gebruikt door Peuterspeelzaal Wilhelmientje, werd verbouwd en heringericht en geheel aangepast volgens alle actuele normen en voorschriften.

Er zijn twee naast elkaar gelegen groepsruimten voor de Ukkies en Pukkies. Het kindercentrum werkt met een open-deuren-beleid, waarbij kinderen tijdens het vrij-spelmoment zelf kunnen kiezen in welke ruimte ze gaan spelen. Er zijn twee slaapkamers en een aangrenzende buitenruimte.


Buitenspeelruimte[bewerken | brontekst bewerken]

Het kinderdagverblijf richtte in 2013 een andere speelplaats, grenzend aan het pand, in. Deze speelplaats is groter dan de vroegere die aan het Postpaadje lag.

Er staan een plastic huisje, een plastic-klimtunnel en een zandbak. Met witte verf werd op de trottoirtegels een fietsroute voor de peuters uitgezet zodat ze niet kriskras over de speelplaats rijden.