U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Korte Schoolstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
advertentie in Het Licht van 1947

De straatnaam Korte Schoolstraat werd bij de wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930 officieel vastgesteld.


In de bijlagen van besluit nr. 100 werd de straat omschreven als: vanaf de Schoolstraat naar de Molenstraat door de Wiemel.

Per 1 januari 1955 ging de Korte Schoolstraat officieel de Wiemel heten. In de jaren '70 van de vorige eeuw werd deze naam veranderd in de Wever.

De oude openbare lagere school stond vroeger in de Molenstraat, ongeveer op de plaats waar de Wever op die straat uitkomt, aan de kant van de Lindenlaan. In 1875 werd, op de plaats waar tot voor kort winkelcentrum De Martinet stond en waar nu het Cultuurcentrum Martien van Doorne is, een nieuwe openbare lagere school gebouwd ter vervanging van de oude. Later werd de Sint-Henricus Ulo in dit gebouw gehuisvest. Het verbindingsstraatje tussen de oude en de nieuwe school kreeg de naam Korte Schoolstraat. Voor de verdere geschiedenis van deze straat zie onder de Wiemel