DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 26 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Liessel in de 50er jaren

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Omslag van de cassette waarin de videofilm is opgeborgen. Foto collectie LHE

De videofilm Liessel in de 50er jaren is in 1994 uitgebracht bij gelegenheid van de herdenking dat Liessel in dat jaar 50 jaar daarvoor bevrijd werd.


De opnamen op deze videoband zijn samengesteld uit filmbeelden die gemaakt werden door kapelaan Van den Heuvel in de jaren 1955 tot 1959. Te zien zijn de dagelijkse gebeurtenissen uit de Liesselse gemeenschap in die jaren, bezoekjes aan gezinnen en een aantal hoogtepunten. Voorbeelden zijn: het dorsen, het koningsfeest van het Sint Hubertusgilde, trouwfeesten en jubilea, de eerste carnavalsoptocht, het bezoek aan Liessel van bisschop Mgr. Bekkers bij zijn 25-jarig priesterjubileum.

De films van kapelaan Van den Heuvel zijn (jaren na zijn vertrek uit Liessel) geschonken aan Johan Engels. Die stond ze belangeloos af aan het Comité Bevrijdingsfeest Liessel. De activiteiten van het comité werden voor een belangrijk gedeelte bekostigd uit de opbrengst van de verkoop van de videobanden. Harrie Verberne uit Liessel stelde de inhoud van de videoband samen en Johan Engels sprak het commentaar in.

De film is opgenomen in het archief Brabant in Beelden en is hier te bekijken.