U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Ligthartstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Ligthartstraat is gelegen in de Houtenhoek en vormt de verbindingsstraat tussen de Romboutsstraat en de Zandbosweg. De Mollerstraat mondt uit op de Ligthartstraat.


Bij de aanleg van deze wijk begin jaren '70 van de vorige eeuw werden de straten vernoemd naar personen die nauw betrokken waren bij de vernieuwing het onderwijs. De Lighthartstraat is vernoemd naar onderwijzer em onderwijsvernieuwer Jan Ligthart (1859-1916).

Voor een straat in een nieuw te ontwikkelen woongebiedje nabij de Zandbosweg, haaks uitkomend op de reeds bestaande Ligthartstraat en op de plek waar voordien onder andere een gymzaal, een wijkgebouw en het pand op Zandbosweg 125 stond, was een straatnaam nodig. Op 28 mei 2012 besloten burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne ook voor dit woonstraatje de straatnaam Ligthartstraat vast te stellen.

Als onderdeel van het nieuwe plan verrees in 2013 op de hoek van Ligthartstraat en Zandbosweg een appartementencomplex met huurwoningen, eigendom van Bergopwaarts. Hier woonde tussen januari 2014 en februari 2016 onder meer Johanna van de Kerkhof (1929-2016). In 2015 werd gestart met de bouw van woningen op de hoek van de Ligthartstraat en de Romboutsstraat. In de nabije toekomst zal het terrein tussen deze eerste nieuwbouwcomplexen en de Zandbosweg verder worden ontwikkeld.