U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Musicas

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Musicas werd in januari 2007 opgericht door Lucas Segers. Musicas in Deurne vestigde zich in 2012 op het adres Harmoniestraat 5.


Musicas startte in september 2012 officieel in samenwerking met de gemeente Deurne en de zeven HaFaDru verenigingen Daarnaast werden er muzieklessen en danslessen gegeven in Liessel, Helenaveen, Vlierden en Neerkant. Naast het verzorgen van de opleidingen ondersteunde Musicas deze HaFaDru (hamonieën, fanfares en drumbands) verenigingen met onder meer repetities, ledenwerving, vernieuwing en aanschaf en onderhoud van instrumentarium.

In juni 2013 won de gemeente Deurne in samenwerking met Musicas de landelijke Pecunie Prijs [1] voor meest innovatieve bezuinigingsproject van het land. Deze prijs zorgde ervoor dat Musicas door diverse gemeentes in Nederland werd gevraagd om mee te kijken naar de hun cultuurstructuur.

In samenwerking met de gemeente Deurne nam Musicas in november 2013 plaats in het project 'LEEF' van waaruit Musicas verantwoordelijk was voor het cultuurgedeelte op de Deurnese basisscholen. Musicas begeleidde scholen in het geven van muzieklessen, het organiseren van feestdagen, het ontwikkelen van een cultuurplan en cultuur gerelateerde uitstapjes voor kinderen.

Bronnen, noten en/of referenties