U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Muziekcyclus

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tijdens de Muziekcyclus worden een aantal klassieke concerten gegeven en ontstond in 2007 in Deurne.


Van eind juli 2007 tot en met oktober 2007 waren er elke twee weken op zondagmiddag live muziekuitvoeringen te beluisteren in de Sint-Willibrorduskerk (Deurne) aan de Markt.

Musicus en muziekdocent Wim Boerekamp begon in samenwerking met de Stichting Behoud Sint Willibrorduskerk Deurne dat jaar met de muziekcyclus. De bedoeling was om solistisch of met een klein ensemble te musiceren.

Op zondag 29 juli 2007 speelde Wim Boerekamp op altblokfluit bekende en onbekende liederen uit de liederenbundel Gezangen voor Liturgie uit 1984.

In 2008 jaar werden er vanaf 4 mei tot en met oktober in deze kerk opnieuw een muziekcyclus gehouden op iedere eerste zondag van de maand. Veel musici kwamen van buiten Deurne.

In juni 2009 was er in het kader van de muziekcyclus in de Sint-Williborduskerk aan de Markt een optreden van de Cantorij van de Protestantse Gemeente Deurne onder leiding van Tineke Deunk-Joldersma. Organist Arjan Mooij begeleidde het koor en speelde een werk van Mendelssohn-Bartholdy. Op het programma stonden verder gregoriaanse gezangen uit het kerkelijke jaar door het herenkoor van de Sint-Willibrorduskerk (Deurne) onder leiding van Piet van de Rijt.

Op 27 augustus 2010 bezochten ruim 120 bezoekers de muziekcyclus. Zij konden genieten van een heel gevarieerd programma met medewerking van organist Henk Kooiker. De zangeressen Helie Renkens en Maria Wieggers brachten in het eerste gedeelte van het programma werk uit het klassieke repertoire met onder meer een ingetogen uitgevoerd Ave Maria van Johann Sebastian Bach.
Wim Boerekamp bracht een aantal gradualen in een interpretatie vanuit vroeg middeleeuwse handschriften en Maria Wieggers zong enkele liederen van Hildegard von Bingen.

In 2011 was het eerste concert op 8 mei. De concerten worden tot en met september gegeven op de tweede zondagmiddag van de maand.