Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Muziekpaleis Wim Berkers: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:21.642.jpg|thumb|350px|Het voormalige Muziekcentrum Wim Berkers aan de Harmoniestraat in Deurne]]
 
[[Bestand:21.642.jpg|thumb|350px|Het voormalige Muziekcentrum Wim Berkers aan de Harmoniestraat in Deurne]]
 
[[Bestand:21.655.jpg|thumb|350px|Afbraak Muziekpaleis Wim Berkers, november 2004.]]  
 
[[Bestand:21.655.jpg|thumb|350px|Afbraak Muziekpaleis Wim Berkers, november 2004.]]  
'''Muziekpaleis Wim Berkers''' aan de [[Harmoniestraat]] had een oppervlakte van ongeveer 800 vierkante meter en de allure van een klein warenhuis.
+
'''Muziekpaleis Wim Berkers''' aan de [[Harmoniestraat]] had een oppervlakte van ongeveer 800 vierkante meter.
  
  
In 1977 maakte [[Wilhelmus Antonius Joseph Berkers (1936-2011)|Wilhelmus Antonius Joseph (Wim) Berkers (1936-2011)]] bij het [[Gemeentebestuur 1974-1978|gemeentebestuur]] kenbaar dat hij zijn Muziekpaleis wilde verplaatsen van de [[Stationsstraat]] 87 naar het (nieuwe) centrum. Het betekende een wijziging in het bestemmingsplan voor de Martinet en een afwijking van het toenmalige zogenaamde „postzegelplan". De raad gaf dan ook pas toestemming, nadat de verzekering was gegeven, dat het silhouet van [[Winkelcentrum De Martinet]] en [[De Vierspan]] geen geweld werd aangedaan.  
+
In 1977 maakte [[Wilhelmus Antonius Joseph Berkers (1936-2011)|Wim Berkers]] bij het [[Gemeentebestuur 1974-1978|gemeentebestuur]] kenbaar dat hij zijn Muziekpaleis wilde verplaatsen van de [[Stationsstraat 87]] naar het (nieuwe) centrum. Het betekende een wijziging in het bestemmingsplan voor de Martinet en een afwijking van het toenmalige zogenaamde ''postzegelplan''. De raad gaf dan pas toestemming nadat de verzekering was gegeven, dat het silhouet van [[Winkelcentrum De Martinet]] en [[De Vierspan]] geen geweld werd aangedaan.  
  
Het muziekcentrum, met een oppervlakte van ongeveer 800 vierkante meter, gebouwd door aannemer Coopmans naar een ontwerp van architect Van den Broek, had een enorm gevarieerd assortiment muziek-grammofoonplaten - muziekinstrumenten - artikelen en bladmuziek. In het gebouw waren tevens enkele leslokalen aanwezig voor orgel-, piano-, gitaar- en blaasinstrumenten. De orgelschool, met vijftien orgels en een projectiescherm, mocht toen zeker voor Deurne een unicum genoemd worden.  
+
Het muziekcentrum werd gebouwd door [[Joannes Gerardus Coopmans (1919-1996)|aannemer Coopmans]] naar een ontwerp van architect[[Gijsbertus Martinus Franciscus (1938-1991)| Gijs van den Broek]] had een gevarieerd assortiment muziek-grammofoonplaten - muziekinstrumenten - artikelen en bladmuziek. In het gebouw waren tevens enkele leslokalen aanwezig voor orgel-, piano-, gitaar- en blaasinstrumenten. De orgelschool bestond uit vijftien orgels en een projectiescherm.  
  
Op zaterdag 20 oktober 1979 werd, door het bespelen van een elektronisch orgel, het Muziekpaleis door [[burgemeester Van Genabeek]] officieel geopend. Het geheel van deze opening werd feestelijk omlijst met een gevarieerd programma waaraan medewerking werd verleend door de zangeres Zonder Naam en orkest De Migra's. Voor de kinderen was er verder nog een ballonnenwedstrijd met veel prijzen. Ter gelegenheid van deze opening werd ook een gedenksteen onthuld door [[Martinus Berkers (1898-1981)|de vader]] en de jongste zoon Sander, waarop de woorden ''„muziekpaleis W. Berkers, 20-10-l979".''  
+
Op zaterdag 20 oktober 1979 werd, door het bespelen van een elektronisch orgel, het Muziekpaleis door [[burgemeester Van Genabeek]] officieel geopend. Het geheel van deze opening werd feestelijk omlijst met een gevarieerd programma waaraan medewerking werd verleend door de zangeres Zonder Naam en orkest De Migra's. Voor de kinderen was er verder nog een ballonnenwedstrijd.
 +
Ter gelegenheid van deze opening werd ook een gedenksteen onthuld door [[Martinus Berkers (1898-1981)|de vader]] en de jongste zoon Sander, waarop de woorden ''„muziekpaleis W. Berkers, 20-10-1979".''  
  
Na bijna 10 jaar discussie nam [[Gemeentebestuur 2002-2006|de gemeenteraad]] op 27 april 2004 de beslissing dat het plan [[Wolfsberg (winkelcentrum)|winkelcentrum Wolfsberg]] door kon gaan en werd, naast  winkelcentrum De Martinet, de Openbare bibliotheek, de harmoniezaal en het sociaal-cultureel centrum De Vierspan, ook het Muziekcentrum van Wim Berkers weer afgebroken.
+
Na bijna tien jaar discussie nam [[Gemeentebestuur 2002-2006|de gemeenteraad]] op 27 april 2004 de beslissing dat het plan [[Wolfsberg (winkelcentrum)|winkelcentrum Wolfsberg]] door kon gaan en werd, naast  winkelcentrum De Martinet, de [[openbare bibliotheek]], de harmoniezaal en het sociaal-cultureel centrum De Vierspan, ook het Muziekcentrum van Wim Berkers afgebroken.
 
[[Categorie:Handel]]
 
[[Categorie:Handel]]

Versie van 27 nov 2017 om 13:19

Het voormalige Muziekcentrum Wim Berkers aan de Harmoniestraat in Deurne
Afbraak Muziekpaleis Wim Berkers, november 2004.

Muziekpaleis Wim Berkers aan de Harmoniestraat had een oppervlakte van ongeveer 800 vierkante meter.


In 1977 maakte Wim Berkers bij het gemeentebestuur kenbaar dat hij zijn Muziekpaleis wilde verplaatsen van de Stationsstraat 87 naar het (nieuwe) centrum. Het betekende een wijziging in het bestemmingsplan voor de Martinet en een afwijking van het toenmalige zogenaamde postzegelplan. De raad gaf dan pas toestemming nadat de verzekering was gegeven, dat het silhouet van Winkelcentrum De Martinet en De Vierspan geen geweld werd aangedaan.

Het muziekcentrum werd gebouwd door aannemer Coopmans naar een ontwerp van architect Gijs van den Broek had een gevarieerd assortiment muziek-grammofoonplaten - muziekinstrumenten - artikelen en bladmuziek. In het gebouw waren tevens enkele leslokalen aanwezig voor orgel-, piano-, gitaar- en blaasinstrumenten. De orgelschool bestond uit vijftien orgels en een projectiescherm.

Op zaterdag 20 oktober 1979 werd, door het bespelen van een elektronisch orgel, het Muziekpaleis door burgemeester Van Genabeek officieel geopend. Het geheel van deze opening werd feestelijk omlijst met een gevarieerd programma waaraan medewerking werd verleend door de zangeres Zonder Naam en orkest De Migra's. Voor de kinderen was er verder nog een ballonnenwedstrijd. Ter gelegenheid van deze opening werd ook een gedenksteen onthuld door de vader en de jongste zoon Sander, waarop de woorden „muziekpaleis W. Berkers, 20-10-1979".

Na bijna tien jaar discussie nam de gemeenteraad op 27 april 2004 de beslissing dat het plan winkelcentrum Wolfsberg door kon gaan en werd, naast winkelcentrum De Martinet, de openbare bibliotheek, de harmoniezaal en het sociaal-cultureel centrum De Vierspan, ook het Muziekcentrum van Wim Berkers afgebroken.