U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Neerkantseweg 63

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
foto collectie heemkundekring
boerderij Neerkantseweg 63
de boerderij gezien vanuit richting Kanaalstraat

Op het adres Neerkantseweg 63 in Liessel stond een boerderij die als laatste werd bewoond door het gezin van Sjef van Duijnhoven.

Het gezin Van Duijnhoven-Van Hugten was bewoner vanaf 1947. Sjef van Duijnhoven nam de boerderij over van zijn schoonouders, het gezin van Gerardus van Heugten. Zij bewoonden de boerderij sinds 1908. Van Hugten had op dit adres tevens een rijtuigenverhuur en stalling. De boerderij, die gebouwd werd vóór 1895, brandde in oktober 1944, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, volledig af en is daarna weer helemaal herbouwd met de oude materialen.

De boerderij had eerder als adres: Hutten L.84, per 1955 werd dat De Voorstad 5, per 1 april 1967 gewijzigd in Neerkantseweg 84 en nadien werd het Neerkantseweg 63.

Na het overlijden van Sjef van Duijnhoven in 1976 woonde zijn vrouw er nog enige tijd. De boerderij is begin jaren 1980 gesloopt. De schuur die bij de boerderij stond, staat er nog en is in gebruik als opslagruimte voor de bewoners van de nieuwe woning Neerkantseweg 63. Deze woning is gebouwd in 1978.