U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Op maandag- en woensdagochtend ontvangen we alleen op afspraak en onder voorwaarden bezoek in het heemhuis. Dinsdagavond gesloten.

Open Jongerencentrum De Roos

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
(Doorverwezen vanaf OJC De Roos)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De monumentale langgevelboerderij aan het Haageind 27.
Foto: collectie gemeente
De Roos. Foto: collectie Peter Vink
Interieur in 1983. Foto: collectie Ton Hartjens
Een kerstkaart van OJC de Roos. Klik op het icoon voor de namen.

Open Jongerencentrum OJC) De Roos werd in september 1983 de opvolger van Open Jongerencentrum De Boerderij.


Het open jongerencentrum De Roos aan het Haageind in Deurne bestond in september 2013 dertig jaar. Het jubileum werd zaterdag 7 september gevierd met een reünie en muzikale optredens.

Naast de jubileumcommissie was een groepje van vier dames actief bezig met het dertigjarige bestaan van De Roos. Zij namen het initiatief om een magazine over De Roos te maken. De jubileumuitgave van De Roos werd op 7 september 2013 gepresenteerd.

De officiële opening werd verzorgd door het eerste Roos-bestuur en een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur. Voor het muzikale gedeelte van de dag waren een paar bands uitgenodigd. Het Deurnese Go Fishing trad ter gelegenheid van het jubileum voor één keer op. Zij werden gevolgd door Young and Damaged, dat tijdens het BMM-festival 2011 voor het eerst in De Roos optrad. De muziek werd verder verzorgd door de verschillende dj's, die door de jaren heen veel in De Roos hadden gedraaid.

OJC De Roos in Deurne maakte zich toen al zorgen over de hoogte van de huur die welke vanaf 2014 jaarlijks € 5400 zou worden.

Het college van B en W gaf aan om de inkomsten te vergroten, passend bij de gekozen visie Deurne Koerst op Eigen Kracht.