U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Oude Peelstraat 7: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Op het adres '''Oude Peelstraat 28''' staat sinds 1950 een zo geheten Oostenrijkse woning van het type ''Zuiderzee'', gebouwd door de gemeente ten behoeve van...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2: Regel 2:




Zijn huis en tuin moesten plaatsmaken voor het nieuw aan te leggen huidige [[Kerkplein]]. De gemeente kocht voor de bouw van de woning een perceel grond van de [[Maatschappij Helenaveen]]. Voorafgaand aan de plaatsing van de Oostenrijkse woning was er een stevige discussie tussen de onderwijzer en de gemeente over de aanleg van een kelder/souterrain.<ref>Zie hiervoor de documentatie van Paul Theelen op diens ''[http://www.theelen.info/%5B19510101%5D%20Oostenrijkse%20woning%20te%20Helenaveen.pdf website]''</ref>
Zijn huis en tuin moesten plaatsmaken voor het nieuw aan te leggen huidige [[Hannes Joostenplein]]. De gemeente kocht voor de bouw van de woning een perceel grond van de [[Maatschappij Helenaveen]]. Voorafgaand aan de plaatsing van de Oostenrijkse woning was er een stevige discussie tussen de onderwijzer en de gemeente over de aanleg van een kelder/souterrain.<ref>Zie hiervoor de documentatie van Paul Theelen op diens ''[http://www.theelen.info/%5B19510101%5D%20Oostenrijkse%20woning%20te%20Helenaveen.pdf website]''</ref>


In oktober 1950 betrok Theelen zijn nieuwe woning, maar hij had daar niet lang genot van want nog geen twee jaar later overleed hij.
In oktober 1950 betrok Theelen zijn nieuwe woning, maar hij had daar niet lang genot van want nog geen twee jaar later overleed hij.

Versie van 23 jun 2021 14:28

Op het adres Oude Peelstraat 28 staat sinds 1950 een zo geheten Oostenrijkse woning van het type Zuiderzee, gebouwd door de gemeente ten behoeve van Leo Theelen, hoofdonderwijzer aan de openbare lagere school van Helenaveen.


Zijn huis en tuin moesten plaatsmaken voor het nieuw aan te leggen huidige Hannes Joostenplein. De gemeente kocht voor de bouw van de woning een perceel grond van de Maatschappij Helenaveen. Voorafgaand aan de plaatsing van de Oostenrijkse woning was er een stevige discussie tussen de onderwijzer en de gemeente over de aanleg van een kelder/souterrain.[1]

In oktober 1950 betrok Theelen zijn nieuwe woning, maar hij had daar niet lang genot van want nog geen twee jaar later overleed hij.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Zie hiervoor de documentatie van Paul Theelen op diens website