Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie

Steun ons door lid of vriend van heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Voor DeurneWiki: elke woensdagochtend van 10 tot 12 uur in het heemhuis.

Overleg:Maria Gorettischool in Liessel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het merendeel van dit artikel gaat nu over openbaar lager onderwijs in Liessel, waarover een apart artikel is, en het katholiek lager onderwijs in Liessel, terwijl het slechts hoort te gaan over de Maria Gorettischool. Was dat niet uitsluitend het voortgezet lager onderwijs (vglo) in Liessel? Volgens mij mag in dit artikel veel verwijderd worden. --Pieter Koolen (overleg) 17 sep 2017 08:53 (CET)

Ik had dezelfde gedachten maar wist niet hoe dat anders moest, vandaar. De informatie heb ik uit de kroniek van Liessel gehaald: Harrie M.

Ik vraag me af of de lagere meisjesschool in Liessel ooit formeel Maria Gorettischool heette. Gerard Engels noemt dat nergens in zijn boek. Wel heeft hij het over de Mariaschool als lagere meisjesschool. Kan het niet zijn dat na het verdwijnen van de vglo-school het gebouw is ingenomen door de lagere meisjesschool en dat het bord "Maria Gorettischool" is blijven hangen en men toen de lagere meisjesschool in Liessel zo is gaan noemen, zonder dat daar een formele basis voor was? --Pieter Koolen (overleg) 17 sep 2017 10:13 (CET)

Hallo Pieter en Harrie mijn Gerrie zat in 1952 op de Maria Gorettischool en heeft toen een Prentje gekregen TER HERINNERING aan HET ZILVEREN KLOOSTERFEEST van Zr. MARIE ELISE.MARIA GORETTI SCHOOL Juni 1952. Dus toen was al sprake van Maria Goretti. Trouwens 2 zussen van Gerard Aarts hebben er later les gegeven die moeten zich dat kunnen herinneren.--Jan van Deursen (overleg) 17 sep 2017 11:28 (CET)
Gerrie kwam in 1952 als 6 jarige op de kleuterschool van Maria Goretti en kàn dus al voor 1952 bestaan hebben of moet dan nèt daarvoor opgericht zijn. Kleuter-Lager en Vglo vielen alle 3 onder Maria Goretti.--Jan van Deursen (overleg) 19 sep 2017 09:42 (CET)