U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Overleg:Oude Aa

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ontspringt toch uit het Deurnes Kanaal nabij het Leegveld.--77.166.249.40 17 aug 2020 16:48 (CET)

Bij mijn weten staat het water van de Soeloop en de Vreekwijkse Loop niet in open verbinding met het Kanaal van Deurne dat door de Maas gevoed wordt.--Pieter Koolen (overleg) 17 aug 2020 19:18 (CET)
Volgens mij worden alle beken gevoed door het Deurnes Kanaal. Astense Aa bij Scheper Jannebaan, De Soeloop bij Helmus Verhees Hoge Brugweg, de oude Aa bij het Leegveld voorheen v.Neerven, Vreekwijkse loop en de Vlier samen bij de Halte en de Vlier rechts af bij Pothuis onder het spoor door en Vreekseloop via Lupineweg naar Oude Aa.--Jan van Deursen (overleg) 18 aug 2020 14:26 (CET)
Deze beken worden NIET gevoed door het kanaal maar kruisen het met duikers! Zie de recente topografische kaarten of leg je oor te luisteren bij de Werkgroep Behoud de Peel.--Pieter Koolen (overleg) 18 aug 2020 18:09 (CET)

Dat was vroeger zeker het geval maar al vele jaren niet meer. Nu valt het kanaalwater over een stuw wel 2 meter naar beneden in de div. beken. Het peil van het kanaal ligt 2 m. hoger. De enige duiker is die van de Soeploop maar die is 8 jaar geleden vanaf het begin (Mariapeel) tot aan het kanaal gedemd en wordt vanaf het kanaal via een duiker gevoed zie Bestanden 05.746-747-748 en 749. Het zou ook van de zotte zijn als we dat beetje voedselarme Water dat de peel nog rijk is en wat we zo hard nodig hebben om onze peelvegetatie in stand te houden. Staatsbosbeheer geeft 10tallen miljoenen uit om het Zure regenwater IN de peel te houden en nu beweer jij dat het water met duikers uit de peel loopt ten gunste van de landbouw. Die moeten het maar doen met het vieze VOEDSELRIJKE kanaal(maas)water dat we in de peel niet kunnen gebruiken.--Jan van Deursen (overleg) 19 aug 2020 13:47 (CET)