U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Peter Hubertus Josephus Krekels (1942)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Piet Krekels
Piet Krekels.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Peter Hubertus Josephus Krekels
Roepnaam Piet
Geboorteplaats Nederweert
Geboortedatum 19 november 1942
Beroep(en) agrariër, raadslid, wethouder

Peter Hubertus Josephus (Piet) Krekels, was een gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Deurne.


Agrariër[bewerken | brontekst bewerken]

Piet was agrariër in Helenaveen. Hij en zijn zonen boerden op de gronden van de familie rond de Hoeve Willem III en hij was niet politiek actief. Helenaveen, lange tijd een CDA-bolwerk, wilde iemand in de gemeenteraad hebben. Via het CDA Deurne lukte dat niet meer. Deurne 19NU had belangstelling maar Piet Krekels niet. Nadat een delegatie, ’s morgens bij ’t melken, op hem ingepraat had stemde hij toe. Hij kwam op een onverkiesbare plaats bij Deurne 19NU en de Helenaveners zorgden voor voldoende voorkeurstemmen. Na vier jaar raadslid werd hij wethouder.

Wethouder[bewerken | brontekst bewerken]

Piet Krekels was de wethouder van ruimtelijke ordening, milieu en grondzaken. De gemeente Deurne zat indertijd met enkele honderden (vaak oude) bestemmingsplannen. Krekels had de opdracht deze te vernieuwen. Hij was als wethouder onder andere ook verantwoordelijk voor de invulling van de Tramstraat, de wijk De Vennen, de bedrijventerrein Rijt-oost en rijt -west. Zijn grootste teleurstelling tijdens zijn wethouderschap was het verzet tegen Zuidelijke Omlegging Deurne en het feit dat dit trace niet gerealiseerd kon worden.

Loco-burgemeester[bewerken | brontekst bewerken]

Hij was zo'n twaalf maanden lang waarnemend burgemeester van de gemeente Deurne. In 1998 was hij zeven maanden de vervanger van de zieke burgemeester Smeets en een vijf maanden tot het aantreden van burgemeester Daandels.

Maatschappelijke functies[bewerken | brontekst bewerken]

Piet Krekels maakte zich verder verdienstelijk op het gebied van het bankwezen, de landbouw en welzijn. Hij was onder meer lid van de commissie Gas Soemeersingel, bestuurslid van Rabobank Helenaveen, lid van de Grondkamer Zuid, bestuurslid van de Stichting Helenaveen 150 jaar, medeoprichter van een maïscombinatie, lid van de ledenraad van Campina, bestuurslid van een fokcentrale en gedurende enkele jaren medeorganisator van bejaardenmiddagen tijdens carnaval.

Onderscheiding[bewerken | brontekst bewerken]