U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Peter van Oosterhout (1947-2016)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter van Oosterhout
Peter van Oosterhout.jpg
Persoonsinformatie
Roepnaam Peter
Geboorteplaats Zeilberg
Geboortedatum 1947
Overl.plaats Bakel
Overl.datum 16 april 2016
Beroep(en) grafisch vormgever, fotograaf
Peter van Oosterhout tijdens Carnaval in 1986.
Advertentie drukwinkel Peter van Oosterhout.

Peter van Oosterhout (1947-2016) werd met name bekend als fotograaf van de gemeente Deurne en De Peelstrekels waar hij ruim 17 jaar hoffotograaf was.


Peter werkte een aantal jaren mee aan carnavalskrant De Peelstrekel . Hij had ervaring uit zijn grafisch verleden. Hij werkte onder meer bij drukkerij Keijzers in Deurne, maar hij had eveneens een tijd ook een eigen drukkerij aan de Molenstraat 60.

Daarnaast was hij actief in het Deurnese carnaval. Hij was sinds 1990 ere-Hosbengel en ook eens Peelstrekel van het jaar.

Hij was jarenlang een van de drijvende krachten achter de Deurnese Badminton Club (DBC). Hij nam talloze bestuurlijke functies zoals secretaris, penningmeester en het voorzitterschap voor rekening. Ook vond hij dat pr (Public Relations) belangrijk was voor de club.

In 1998 deed Peter een stapje terug en legde hij, na ruim tien jaar, zijn functie als voorzitter van de Deurnese Badminton Club neer. Hij bleef echter wel actief bij deze sport betrokken en werd secretaris ter ontwikkeling en stimulering van het badminton bij de Nederlandse Badminton Bond en onderhield hij nog lang contact met diverse verenigingen.

Van zijn hand verschenen velen geschreven stukjes in plaatselijke kranten zoals het Helmonds Dagblad, de Peelkoerier en het Weekblad voor Deurne waar hij tot aan zijn pensionering werkte op de advertentieafdeling.