Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

Piet van de Meerakker (1926-2005)

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Piet van de Meerakker
24.685.jpg
Persoonsinformatie
Volledige naam Piet van de Meerakker
Roepnaam Piet
Geboorteplaats Sint-Oedenrode
Geboortedatum 20 december 1926
Overl.datum 31 oktober 2005
Partner(s) Riek van der Vleuten
Beroep(en) landbouwvoorlichter

Piet van de Meerakker was de eerste voorzitter van CDA Deurne en zat namens het CDA geruime tijd in de Provinciale Staten.


Hij huwde op 1 mei 1956 met Henrica (Riek) van der Vleuten uit Sint-Oedenrode. Zij woonden sinds 1956 in Deurne op het adres Langstraat 78.

Echtgenote Riek van der Vleuten.
Foto's: collectie Hettie van Hoek-Goossens

.

Piet werkte als landbouwvoorlichter bij het ministerie van Landbouw. Hij was een vraagbaak voor veel boeren uit Deurne en omgeving. Toen de Noord-Brabantse Boerenbond (NCB) een eigen voorlichtingsdienst (SEV - sociaal economische voorlichtingsdienst) opzette was hij een van de eerste voorlichters in 1961.
De beide andere voorlichters, Toon Koolen (13 september 1916) en Karel Bankers (4 mei 1932), die deze dienst mede vormgaven waren ook uit Deurne afkomstig. Vanuit deze functie begeleidden zij vele agrarische bedrijfsovernames en is de voorlichtingsdienst uitgerold over het hele werkgebied van de NCB.