DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne
Raboclubsupport.png

Politiebureau aan de Stationsstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Plattegrond van het groepsbureau in huize Landzicht aan de Stationsstraat A.53

Het politiebureau aan de Stationsstraat was toen gevestigd op het adres A.53 en dat pand is anno 2011 te vinden aan de Stationsstraat 59-61, beter bekend onder de naam “Landzicht”.


In het politiebureau aan de Stationsstraat A.53 had de Rijksveldwacht in Deurne en later de Rijkspolitie Deurne de beschikking over een “Groepsbureau” een “Verhoorlokaal” een “Theorielokaal” en een “archief”. Op de verdieping waren nog twee ruimtes beschikbaar die mogelijk als gijzelplaats voor lichtgestraften gediend hebben.

Met het oog op zijn aanstaande pensionering kocht adjudant Koenders op 19 december 1950 het pand van Hub van Doorne, verbouwde het grondig en splitste het pand op in twee woonhuizen. Het gedeelte dat gediend had als politiebureau kreeg het bestaande adres A.53 (later huisnummer 59). Koenders ging zelf op dit adres wonen en dreef er enige tijd een assurantiekantoor

Het woongedeelte kreeg het nieuwe adres A.53a (later huisnummer 61) en werd doorverkocht. Het politiebureau was toen reeds verhuisd naar het Gemeentehuis.

Bron[bewerken]

  • Archief bewoners anno 2012 van Stationsstraat 59, de familie van Bussel.