U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Reisburo Rottink

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Reisburo Rottink vestigde zich op het adres Stationsstraat 25 in 1999 in Deurne.

Foto: coll fam. Koolen
Stationsstraat richting station in december 2007. Links: Reisburo Rottink, rechts: 'Marlene Mode' en verderop 'Van Rijssel mode'.


In december 1999 verhuisde reisbureau Rottink van Kerkstraat 2A naar de Stationsstraat. Tot die tijd was er een apotheek in gehuisvest. Het reisbureau kreeg huisnummer 25A vanwege het feit dat huisnummer 25 nog bewoond werd.

Vooraf was een inpandige verbouwing gedaan. In 2006 ontstond er enige onrust bij de regiomanager mevrouw B. Severens en haar medewerkers door een nieuwsbericht afkomstig van informatie vanuit de OVD dat het pand spoedig gesloopt zou worden.

Er waren echter absoluut geen plannen om te verhuizen want er was een huurcontract tot 2009, met daarna nog een aantal optiejaren.

Het reisbureau was inmiddels van naam veranderd en heette VakantieXperts. Dit was in korte tijd de derde naamswijziging, want het hoorde in het begin bij Snoeyink reisbureaus.

In 2010 verhuisde het reisbureau toch en vestigde zich in de Schuifelenberg 3/A waar voorheen ook al een reisbureau was gevestigd van een andere keten, namelijk Globe. Dit reisbureau vestigde zich in De Wever op huisnummer 23.