U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Wilt u informatie vragen of geven over DeurneWiki? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur vrije inloop in het heemhuis.
DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker,
en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem bij de Rabo ClubSupport op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Schuivelenbergstraat

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
06.384.jpg
06.386.jpg

De straatnaam Schuivelenbergstraat werd in 1938 officieel vastgesteld en een jaar later alweer omgedoopt.


Het voorstel om de straatnaam in te voeren werd in de openbare raadsvergadering van 26 september 1938 goedgekeurd. In voorstel nr 85 is de straat als volgt beschreven:

aan de verbindingsstraat van de Stationsstraat en de Schoolstraat over den Schuivelenberg wordt de officiële naam gegeven van "Schuivelenbergstraat"

Amper een jaar later, tijdens de afscheidsvergadering op zaterdag 5 augustus 1939 om half elf in het gemeentehuis, maakte wethouder Johannes (Jan) van Deursen (1876-1960) bekend dat de gemeenteraad had besloten om, ter herdenking aan het bestuur van burgemeester Van Beek, de Schuivelenbergstraat om te dopen naar Burgemeester Van Beekstraat. Na afloop van die "plechtige vergadering" onthulde de burgemeester zelf het nieuwe straatnaambord.

1981[bewerken | brontekst bewerken]

In 1981 probeerde B en W bij een soortgelijke verbindingsweg, enkele tientallen meters verderop richting Markt, bij de straatnaamgeving opnieuw te verwijzen naar de "Schuivelenberg" maar dat werd niet helemaal goed begrepen waardoor uiteindelijk voor de straatnaam Schuifelenberg gekozen werd.