U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Schuivelenbergstraat: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3: Regel 3:




Ook komt men als benaming voor deze straat de [[Schuivelberg]] tegen. De huidige [[Schuifelenberg]] ligt oostelijker en is pas ontstaan rond 1985.
Ook komt men als benaming voor deze straat de [[Schuivelberg]] tegen.  


Tijdens de afscheidsvergadering op zaterdag 5 augustus 1939 om half elf in het [[gemeentehuis]] maakte wethouder [[Johannes van Deursen (1876-1960)|Johannes (Jan) van Deursen (1876-1960)]] bekend dat de [[Gemeentebestuur 1935-1939|gemeenteraad]] had besloten om, ter herdenking aan het bestuur van [[burgemeester Van Beek]], de Schuivelenbergstraat om te dopen naar Burgemeester Van Beekstraat. Na afloop van die "plechtige vergadering" onthulde de burgemeester zelf het nieuwe straatnaambord.
De huidige [[Schuifelenberg]] ligt oostelijker en is pas ontstaan rond 1985.


[[categorie:Straat]]
[[categorie:Straat]]

Versie van 30 dec 2014 23:14

Pieter Wiegersma loopt met een geestelijke door de Burgemeester Van Beekstraat in Deurne tijdens een tekenwedstrijd bij gelegenheid van de viering van 5 jaar bevrijding. Foto gemaakt door Jas Berkers en beschikbaar gesteld door Jan Joosten.

Schuivelenbergstraat is een voor-oorlogse benaming van de Burgemeester Van Beekstraat.


Ook komt men als benaming voor deze straat de Schuivelberg tegen.

Tijdens de afscheidsvergadering op zaterdag 5 augustus 1939 om half elf in het gemeentehuis maakte wethouder Johannes (Jan) van Deursen (1876-1960) bekend dat de gemeenteraad had besloten om, ter herdenking aan het bestuur van burgemeester Van Beek, de Schuivelenbergstraat om te dopen naar Burgemeester Van Beekstraat. Na afloop van die "plechtige vergadering" onthulde de burgemeester zelf het nieuwe straatnaambord.

De huidige Schuifelenberg ligt oostelijker en is pas ontstaan rond 1985.