U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Songfestival

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het songfestival dat rond 1963 door streekmuziekvereniging Helenaveen (SMVH) minimaal twee keer werd georganiseerd, hoort waarschijnlijk tot de vroegste muziekevenementen die onder de naam songfestival plaatsvonden.


Het songfestival van zaterdag 4 april 1970, met een voorronde op 2 april, in zaal Rust Roest werd georganiseerd door het missiecentrum van de oude parochie, met medewerking van een groep Indo-Deurnese jongeren. Het evenement trok ook deelnemers uit Helmond en Gemert en was gratis toegankelijk voor alle bejaarden! Aan dit eerste songfestival was ook een modeshow door de deelnemende Deurnese winkeliers verbonden.

Vanaf 1980 organiseerde muziek-, zang- en dansvereniging Animato uit Zeilberg in gemeenschapshuis Den Draai vele jaren het Brabants songfestival voor kinderen met live solo- of duozang. Ook hier ging een deel van de opbrengst naar de missie van de Zeilbergse missionaris Martien van Ooij of een andere Derde Wereldproject.

Op zondag 17 september 1989 werd, ook in Den Draai, het eerste songfestival voor jongeren gehouden, met als inzet de mevrouw Nijnens-wisselbokaal. Die werd gewonnen door de toen twintigjarige Deurnenaar Ton Keunen.

De in Deurne geboren zanger Paul de Corte vertegenwoordigde Nederland in 2004 met het duo Re-union bij het Eurovisie Songfestival.

De elfjarige Maartje Maas uit Vlierden nam op zaterdag 10 maart 2013 deel aan de provinciale finale van het Kinderen voor Kinderen Songfestival.