U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Stationslaan 3

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Woonhuis
24.948.jpg
Locatie Stationslaan 3, Deurne
Start bouw 1920
Gereed 1920
Bouwstijl Expressionistische elementen
Monumentnummer 517795
Monument status Rijksmonument
Bouwpartners
Architect Cornelis Roffelsen (1889-1958)

Het pand Stationslaan 3 is een rijksmonument en werd door de Deurnese architect Cornelis Roffelsen (1889-1958) in 1920 als zijn eigen woonhuis gebouwd.


Roffelsen bewoonde het pand, dat toen nog adres Stationstraat A.454g en later A.41 had, slechts enkele jaren. In januari 1924 verhuisde hij naar Helmond. Later kreeg dit pand het adres Stationslaan A.62 en tenslotte Stationslaan 3.

Verder werd het pand enige tijd bewoond door bovenmeester Adrianus Ludovicus Hoefnagels (1863-1927) waarna er twee van zijn ongehuwde dochters tot aan hun dood eigenaar waren.DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI[brontekst bewerken]

De informatie die hier staat wordt gebruikt om over te hevelen naar WikiTude. Dit is onderdeel van het DeurneWiki TR Plekke project dat als doel heeft geselekteerde artikelen uit DeurneWiki over te brengen naar WikiTude, een nlwikipedia:Toegevoegde realiteit. Zie hier onder hoe WikiTude te installeren. Voor meer informatie, zie artikel DeurneWiki TR Plekke.

DeurneWiki TR Plekke: DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Naam Stationslaan 3
Wereld DeurneWiki_TR_Plekke_POI
Korte WikiTude text van object Dit pand is in 1920 ontworpen door Cor Roffelsen, de Deurnese gemeentearchitect en directeur van de gemeentelijke tekenschool. Hij bewoonde het nog enkele jaren zelf tot zijn verhuizing naar Helmond. Ook inwendig zijn nog veel oorspronkelijke bouwelementen bewaard gebleven. Het pand is een voorbeeld van de vele bouwactiviteiten begin vorige eeuw door de elite van Deurne (zie de twee schoorstenen) dicht bij het station. Opvallend is de forse overstek van het dak. Het pand is een rijksmonument.
Bestandsnaam van plaatje bij object voor WikiTude 24.948.jpg
Getoond plaatje 24.948.jpg
Coordinaten van het object in WikiTude 51.458339° N, 5.787334° E
Lokatie op kaart
Bezig met het laden van de kaart...

Installeren van WikiTude op uw android of iPhone mobiel[brontekst bewerken]

Installeer WikiTude voor uw android toestel: Android robot.svg of WikiTude voor uw iPhone: IPhone.svg door op de links te klikken of via de app-market van uw toestel.