U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Stationsstraat 106

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het pand op het adres Stationsstraat 106
Echtpaar Harrie Tielens en Miet van Baars.
Foto: collectie famiie Tielens-van Baars
adv. Weekblad voor Deurne 24 december 1980
Het pand waar van 1982 tot 1991 de groentezaak van Theo Jegerings was gevestigd

Het pand op het adres Stationsstraat 106 dateert uit 1930 en Anna Maria (Miet) van Baars (Deurne 11 mei 1897 – Deurne 9 januari 1982) gehuwd met Harrie Tielens (Helmond 2 november 1897 – 4 december 1966) dreven er een winkel in boter, kaas en comestibles.


In de 60er jaren van de 20e eeuw is zij hier mee gestopt en toen deed de winkel eerst even dienst als showroom voor een of twee auto's van een van de zonen van slagerij van Baars.

Daarna had Wim Berkers de winkel nog een behoorlijk tijd in gebruik als showroom voor zijn handel in elektronische orgels. Dit werd in feite het begin van zijn muziekwinkel. Zijn vader Martinus (Marinus) Berkers runde toen nog sigarenmagazijn De Kroon in de Stationsstraat 87, het pand aan de overkant van de straat.

Hierna had Malle Pietje op dit adres nog enige tijd een winkel, 't Vlijtig Liesje, in tweedehands artikelen. Toen Mietje Tielens in 1982 overleed werd het pand openbaar verkocht en werd Theo Jegerings de nieuwe eigenaar.

Door een grondige verbouwing, waarbij eigenlijk alleen de buitenmuren bleven staan, verdubbelde het pand in omvang en gingen Theo Jegerings en zijn vrouw Hanneke aan de slag om de groentenzaak op te bouwen. In 1991 verhuisde de groentezaak naar een nieuw pand in de Kerkstraat in een pand van bakkerij Vedder. De familie Jegerings bleef nog wel in de Stationsstraat wonen.

In die tijd is het winkelgedeelte verhuurd geweest aan Jan de Wit uit Helmond die een gedeelte gebruikte als praktijklokaal voor zijn autorijschool en het winkelgedeelte veranderde in een ijssalon.

Nadat de familie Jegerings naar de Walsberg verhuisd was is het pand in 2002 verkocht aan Hans van Nunen die er anno 2011 nog steeds een winkel in houten vloeren drijft.

Bron[bewerken | brontekst bewerken]

Archief Theo Jegerings