U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Stationsstraat 27

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
de brand in 2001.

Op het adres Stationsstraat 27 woonde en werkte sinds 1961 kleermaker Huub Wismans. Hij had een bedrijf in confectie, herenmode, maatwerk en bedrijfskleding.

  • In 1966 kwam er een aanbouw aan dit pand voor de herenmodezaak en het atelier.
  • Vanaf ongeveer 1973 zat Dom Melskens, een fotospeciaalzaak op dit adres.
  • In 1981 vestigde hier zich de familie van Seccelen uit Asten met snackbar 't Stationneke", een naam trouwens die bedacht was door Deurnenaar Leo Martens die daarvoor honderd gulden beloning ontving. De gebr. Van Seccelen, Antoon en André, hadden zo'n tien jaar al een snackbar in de Burgemeester Van Beekstraat 2b.

Brand 2001[bewerken | brontekst bewerken]

Op vrijdag 2 november 2001 om 11.33 uur ontstond er een grote rookontwikkeling in de snackbar. De eigenaar wist niet waar het vandaan kwam en alarmeerde de brandweer. Tevens waarschuwde hij alle andere aanwezigen in het gebouw. De brandweer constateerde een behoorlijke brand in het afzuigsysteem. Door de brand- en waterschade werd de volledige voorraad verwijderd en vernietigd. De zaak bleef ruim een week gesloten. De belendende panden moesten vanwege de brandlucht een paar dagen een geurneutralisator in hun winkel plaatsen.

Brand 2015[bewerken | brontekst bewerken]

Op zondagmiddag 5 juli 2015 woedde een grote brand in de cafetaria. De brand brak rond 12.20 uur uit. Niemand raakte gewond. Volgens eigenaar Hanou Zhao, sinds ruim vijf jaar eigenaar van deze zaak, ontstond het vuur in of achter de afzuigkap boven het fornuis. Samen met zijn vrouw stond hij in de zaak toen de brand begon. In de woning boven de cafetaria waren de dochter en een tante van Zhao. Zij konden het pand veilig verlaten. Ook de bewoners van het pand ernaast, boven een opticien, konden zichzelf in veiligheid brengen.

De brandweer rukte met drie voertuigen uit. Onder meer werd een hoogwerker ingezet en een extra watertank. Volgens officier van dienst Arjan van Beek was het vuur vrij snel onder controle, hoewel de bereikbaarheid van het pand aan de achterzijde - met diverse garageboxen en plat dak - lastig was. De cafetaria moet als verloren worden beschouwd, de panden ernaast liepen veel rookschade op. De straat was voor verkeer tijdelijk in beide richtingen afgesloten.