U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Stationsstraat 30

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik op het icoon voor meer informatie
Kadoshop van Calis in 2017

Het pand op het adres voorheen Spoorstraat B.12, Stationsstraat B.12 en na de huisnummering van 1950-1955 Stationsstraat 30, was lange tijd in eigendom van schoenmaker en schoenfabrikant Harrie Verhoeven die toen ook het pand op het huidige adres Stationsstraat 32 bezat.


Chronologische volgorde van bewoning:[bewerken | brontekst bewerken]

  • Rond 1925 huurde kapper Harry Seuren dit pand van Harrie Verhoeven, vestigde zich er met zijn gezin en heropende er zijn herenkapsalon. In 1929 verhuisde hij weer naar een ander pand namelijk Stationsstraat 9 dat hij kocht van kapper Driessen.
  • Het pand werd ook een tijdlang bewoond door Harrie van der Zanden en zijn gezin die er een winkel in rookartikelen dreef en sigaren uit eigen fabriek verkocht.
  • In 1958 opende Mien van Calis-Steeghs (1926-2018) een winkel in rotanmeubelen, zoals manden, stoelen en wiegen. De rotanmeubelen werden vervaardigd in de mandenmakerij en rotanvlechterij van haar schoonvader Gerard van Calis aan de Vlierdenseweg, waar haar man Harrie van Calis samen met zijn vader en de twee broers Antoon en Jan duizenden stoelen vlocht, die Mien dan in de winkel verkocht.
  • Na dertig jaar, toen haar man Harrie de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, ging de zaak in 1988 over in handen van dochter Ingrid. Na verloop van tijd werd de winkel uitgebreid met bijouterieën en andere cadeauartikelen en verhuisde het echtpaar Van Calis-Steeghs verhuisde later naar het adres Heuvel 36.