DeurneWiki is gratis voor u als gebruiker, en dat willen we zo houden!
Steun ons daarom en stem (t/m 26 september) bij de Rabo Club Support op
heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Stationsstraat 34

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het oude pandje van bakker Schiks dat moest wijken voor de Burgemeester van Beekstraat.Het dubbelpand waarin o.a. kapper Kivits woonde op de hoek Stationsstraat en Burgemeester van Beekstraat en dat is afgebroken om plaats te maken voor het blok waarin anno 2010 nog steeds cafetaria 't Stationneke gevestigd is.Tegen deze gevel timmerde burgemeester Van Beek zijn straatnaambordje.Tussen het eerste en tweede pand liep een smal straatje met de naam Schuivelberg, de huidige Burgemeester van Beekstraat.In de tuin tussen deze twee panden bouwde apotheker Motké in 1957 de apotheek Stationsstraat 25.Dit pand, dat zo ver op de weg staat, was het café De Unie annex slagerij van Keuten en had vroeger het adres Stationsstraat 21. Het pand werd in maart 1978 afgebroken.Hier zie je nog de top van de fraaie Sequoia die voor villa Petersburg stond. Deze villa is afgebroken om plaats te maken voor de huizen [[Stationsstraat 11 t/m 19Dit kleine huisje van Mijntje Lutters stond op de plek van het huidige adres Stationsstraat 34 waar anno 2013 magazijn De Molen gevestigd is.Dit pand op het adres Stationsstraat 32. is een van de weinige panden die er anno 2010 nog staan. Het was vroeger schoenmakerij Verhoeven, daarna apotheek Motké, daarna bloemenzaak Steeghs en nu Sengers Mode.Deze tuin werd later het begin van de Aaltje ReddingiusstraatHier woonde vroeger Harrie van der Zanden, sigarenmaker en -handel.Door met de muisaanwijzer over de foto te gaan verschijnt informatie over het betreffende gedeelte. Bij dubbelklik komt uitgebreidere informatie over dat onderwerp tevoorschijn. Foto: collectie Oudheidkamer
Over deze afbeelding

Op het adres Stationsstraat 34 (voor 1953 huisnummer B.13b) in Deurne was jarenlang Magazijn De Molen van Piet van Griensven en Wies Holten gevestigd.


Op deze plek stond voor 1920 een klein huisje waar Mijntje Lutters woonde, de vrouw die Brabantse poffers voor de Deurnese vrouwen deed wassen en plooien.

In de periode van 1920 tot 1950 was dit een braakliggend terrein tegenover bakkerij Schiks. In 1951 kreeg Piet van Griensven vergunning om hier een woonhuis met winkel te bouwen.

Voor de bouw van Magazijn De Molen kregen tijdens Deurne-kermis kermisattracties, reizende bioscopen of andere rondtrekkende gezelschappen hier een standplaats.

De reizende bioscoop van de gebroeders Riozzi uit Breda stond hier vaak. Voordat Piet Vink zich definitief met Bio Vink in Deurne vestigde, vierde hij hier met zijn gezelschap ook successen met toneel en film.

Op 10 oktober 2016 opende Maya Peters en dochter Nina uit Asten op dit adres een tearoom met de naam De Zoete Zonde. Het was voor het eerst dat sinds de bouw van het pand er een horecagelegenheid werd gevestigd. Deze hield in 2020 op met bestaan.

In juni 2021 opende hier een restaurant met de naam: ‘Os Mundos’ .Het B&B werd gehandhaafd maar wel geheel vernieuwd.