U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Stationsstraat 58

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rechts de nog open plek waar in 1952 het winkelpand Stationsstraat 58 geopend werd
Het winkelpand Stationsstraat 58 zoals het was bij de opening .
Foto: collectie Nellie Hermans-van den Eijnde
Het verbouwde winkelpand van Electro Mennen
Foto: collectie Ton Hartjens

Op het adres Stationsstraat B.58b, na 1 januari 1955 huisnummer 58, werd in 1952 de nieuwe winkel "Reijnders & Boerenkamps" (R&B) geopend.


Op donderdag 16 september 1952 openden Harrie Reijnders en zijn vrouw Antonia Johanna (Annet) Boerenkamps (1907-1970) het nieuwe monumentale pand aan de Stationsstraat 58. Het in 2015 sterk verbouwde winkelpand is nog steeds te zien op de hoek met de Heuvelstraat. Naast een enorme collectie van dames- en herenkleding, werkkleding, kinderwagens en vloerbedekking waren de drie specialiteiten huwelijksuitzetten, babygoederen en regenkleding. Harrie Reijnders, een zwager van Hub van Doorne, verzorgde onder andere ook de DAF-bedrijfskleding.

De winkelopstand en toonbanken werden ontworpen en uitgevoerd door hun zwager Jan van de Mortel, de elektrische installatie werd uitgevoerd door Peter Godfried Vangeneijgen en het schilderwerk door Willem Coolen. Het pand werd gebouwd door aannemer Poels in Horst. De naam van de architect is (nog) niet bekend.

Latere bestemmingen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het kledingmagazijn J. Knibbeler en Zn. uit Tilburg, met een filiaal te Oisterwijk, opende in september 1964 onder grote belangstelling in dit pand hun derde vestiging in dames-, heren- en juniorkleding.
  • Electro Mennen (van Karel Mennen)
  • Karel Mennen sloot zich aan bij de Expert keten en veranderde de naam in Expert Mennen. Geert Linders en Bert van Asten werden in januari 2000 partner in die Expertwinkel en in 2004 waren zij de enige venoten. In 2008 verhuisde "Expert Deurne" naar de Stationsstraat 47-49
  • Van 2008 tot medio 2014 stond het pand leeg of werd het tijdelijk benut voor gelegenheidsverkopen / als outlet.
  • Het pand is in 2014-2015 in eigen beheer verbouwd. Het gebouw kreeg daarmee een totaal ander uiterlijk met op de begane grond twee winkelruimten en op de eerste verdieping drie appartementen. Twan, een zoon van Karel, opende op vrijdag 11 september 2015 in een van die winkelruimten zijn winkel "Mennen verlichting" (verhuisd vanaf de Heuvelstraat)