U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Stichting Leergeld Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Pieter K (overleg | bijdragen) op 23 mei 2022 om 11:59
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Stichting Leergeld Deurne heeft tot doel om financiële belemmeringen weg te nemen voor deelname van kinderen aan sociale en sportieve groepsactiviteiten.


Stichting Leergeld werd op 10 april 2014 opgericht en helpt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar mee te laten doen in de samenleving. Als de ouders van een kind bijvoorbeeld schoolactiviteiten of de contributie van een sportclub, scouting of culturele instelling niet kunnen betalen, springt de Stichting Leergeld bij.

Elke gemeente heeft een budget beschikbaar voor dit doel. In Deurne liepen de aanvragen eerst via de gemeente Deurne zelf. Tegenwoordig kan dat via deze stichting. Het bedrag per kind in een minimasituatie van 200 euro per jaar werd in Deurne opgehoogd en gelijkgetrokken met Helmond. De stichting beoordeelt alle aanvragen. Net als bij de andere lokale stichtingen wordt de bijdrage overigens nooit rechtstreeks uitgekeerd. Als een kind van een minimagezin bij een sportclub begint en een beroep doet op de regeling, dan zal die club de rekening bij de stichting indienen.

website Stichting Leergeld Deurne