Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Stichting Muziekkiosk Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken
Sticker, die in 1985 werd uitgegeven.
foto collectie gemeente Deurne

Stichting Muziekkiosk Deurne werd in 1984 opgericht met het doel om, na de afbraak rond 1955 van de oude muziekkiosk, een nieuwe kiosk op de Markt in Deurne terug te krijgen en te onderhouden.


Tot de initiatiefnemers hoorden Ed Alberda, Theo Naus en Victor Schiks. Laatstgenoemde was vanaf 1985, het jaar waarin de bouw van de kiosk gerealiseerd werd, voorzitter van de stichting. Ook bekende Deurnenaren als Paul van Aart, Frans Martens, Annie van den Broek, Martien Keunen en Piet van Nunen waren actief in deze stichting.

De totale kosten voor het realiseren van de kiosk bedroegen ongeveer 200.000 gulden. Daarvan had de stichting, gesteund door de Deurnese middenstand en bevolking, bij de eerste steenlegging eind oktober 1985 door burgemeester Van Genabeek, 70.000 gulden verzameld.

Om de benodigde gelden te verwerven organiseerde de stichting verscheidene acties. Zo gaf die, onder het motto Samen bouwen wij toch de muziekkiosk?, een twaalftal reproducties uit van pentekeningen door Cor van den Broek.

Op zondag 15 december 1985 organiseerde de stichting een kerstmarkt die, mede door de openstelling van het kort daarvoor verbouwde gemeentehuis, veel belangstelling trok.

In 1986 kon de stichting, met subsidie van het Anjerfonds, een nieuwe geluidsinstallatie realiseren.

Toen de kiosk, die in 2007 was afgebroken voor de reconstructie van de Markt en om ruimte te geven aan de horeca aldaar, in 2013 definitief verhuisde naar schroothandel Kuijpers werd de stichting opgeheven.