U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

The Timmermans-Verbugt-van den Heuvel Connection

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Timmermans-Verbugt-van den Heuvel Connection
The Timmermans-Verbugt-van den Heuvel Connection LR.jpg
Auteur Hubert Timmermans
Voorwoord auteur
Kaftontwerper Petra Timmermans
Taal Engels
Onderwerp geschiedenis
Genre genealogie
Uitgever Lulu
Uitgegeven 2013
Medium boek
Pagina's 290
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Het boek The Timmermans-Verbugt-van den Heuvel Connection is geschreven door de in Canada wonende en in 1931 in Asten geboren auteur Huub Timmermans .


De auteur, die eerder het werk Death in the State-forest over de Tweede Wereldoorlog in de Peel schreef, behandelt in dit boek de Peellandse families Timmermans, Verbugt en Van den Heuvel.

In het boek wordt uit de doeken gedaan hoe deze families door huwelijken met elkaar verweven raakten. Niet alleen worden de genealogische lijnen zeer gedetailleerd gevolgd, ook de plaatsen waar de families woonden en de sociale context waarin ze leefden worden gedetailleerd beschreven en met foto's verluchtigd. Een van de herkomstplaatsen is het gehucht Leensel op de grens van Liessel en Asten. In het boek zijn ook veel reproducties van akten van doop-, trouw- en begraafregisters en akten van de burgerlijke stand opgenomen, samen met de letterlijke Engelse vertaling van de geschreven teksten.
Ook de ervaringen van de emigranten na aankomst in het nieuwe vaderland en hun nageslacht aldaar komen uitgebreid aan bod.

Van de familie Timmermans gaat de genealogie terug tot de voorouder Dirk Philipsen Aben alias Timmermans die rond 1640 in Asten een gezin stichtte.
De genealogie van de familie Verbugt begint met Petrus Verbugt, die na zijn huwelijk in 1760 in Leveroy een gezin stichtte.

In het boek zijn ook een vijftal in het Engels vertaalde brieven opgenomen die Naris Verbugt vanuit Asten begin jaren 50 van de 20e eeuw naar zijn dochter Dora, de moeder van de auteur, schreef.

Het boek biedt een mooie leidraad voor de nazaten in Noord-Amerika die hun wortels in de Peel willen vinden.

Het boek werd door de auteur geschonken aan de bibliotheek van heemkundekring H.N. Ouwerling.