Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Thijs Maas

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Thijs Maas
Persoonsinformatie
Roepnaam Thijs
Geboorteplaats Lierop
Beroep(en) docent, percussionist, schrijver.

Thijs Maas werd geboren in Lierop in een gezin met zes kinderen en woont in Vlierden. Hij gaf sinds ongeveer 2003 percussie- en theaterworkshops door het hele land.


Zijn muzikale voorgeschiedenis lag in Lierop bij fanfare en drumband Sint Willibrordus. Hij was instructeur van de Deurnese percussiegroep u'MTATA. Soms werkte hij samen met onder meer Carolien van der Hulst en Mang’s Maskertheater van Jeanne Melief.

In januari 2004 startte Thijs Maas met een demonstratie- en kijkles een theatercursus in OJC De Roos aan het Haageind. De cursus, bedoeld voor jongeren vanaf veertien jaar, was een initiatief van medewerkster Gaina Weddepohl van OJC De Roos. Thijs Maas gaf een cursus van totaal 21 lessen, waarbij veel aandacht was voor improvisatie en de diverse vormen van theater. Zaterdagavond 26 juni 2004 was het eerste optreden; een voorstelling van ongeveer drie kwartier in het Roostheater met zang, dans en een gedicht.

Hij was vijftien jaar lang leraar biologie, toentertijd Kennis der Natuur, geheten op de huishoudschool Sancta Maria in de Kruisstraat.

Sinds 2014 gaat hij door het leven als een zij onder de naam Thija en schreef een dichtbundel met de titel Verbarium Poeticum.