U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
We zijn weer op afspraak en onder voorwaarden op woensdagochtend
van 10 tot 12 uur in het heemhuis. Maak hier je afspraak..

Van een nieuwe tijd

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Van een nieuwe tijd
Van een nieuwe tijd LR.jpg
Auteur(s) Louis Barten
Titel Van een nieuwe tijd
Publicatiedatum 2011
Soort boek
Locatie 02.G.18

Van een nieuwe tijd is de titel van een in 2011 door Louis Barten uitgegeven boek met voornamelijk het levensverhaal van diens moeder Catharina Maria (Cato) van Wetten (1891-1986), die leefde van 1891 tot 1986, en het gezin waaruit ze kwam en dat ze stichtte. Zij was gehuwd met Henri Barten (1893-1974) (zoon van Henricus Barten (1864-1936)).


Het boek, dat rijk geïllustreerd is met foto's van goede kwaliteit, heeft als ondertitel vertelling over en rond ons moeder. Behalve dat de auteur de familiegeschiedenis vertelt gaat hij ook uitgebreid in op de leefomstandigheden, de politieke, sociaal-economische en medische ontwikkeling in de behandelde periode.
Omdat Cato van Wetten en veel van haar familieleden een groot gedeelte van hun leven in Deurne doorbrachten wordt er zowel met de illustraties als in de tekst ruim aandacht geschonken aan Deurne.

De auteur heeft een digitale versie van het boek aan heemkundekring H.N. Ouwerling geschonken en die is in de bibliotheek van het heemhuis aanwezig.