Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
10 jaar DeurneWiki - Deurne op de kaart gezet
Arrow Blue Right 001.svg Kaartenexpositie in het gemeentehuis
Arrow Blue Left 001.svg

Visser 31

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Foto pand Visser 31, toen nog in eigendom en bewoond door familie Nolleke Bekkers, hier poserend voor de woning. Foto ter beschikking gesteld door Tonny Bekkers.

De laatste bewoner van het pand op het voormalige adres Visser 31, aan de linkerzijde begrensd door de lagere jongensschool en aan de rechterzijde door de Zandbosweg, was de familie Antonius (Toon) Verstraten.


De Visser in Deurne is vooral bekend als de straat met de vroegere bewaarschool, lagere meisjesschool, lagere jongensschool, het zusterklooster en het fraterhuis.

Het pand op huisnummer 31 betrof een oud huisje, gebouwd in de negentiende eeuw (na 1832), opgetrokken uit baksteen, afgecement en gedekt met pannen. De kap was onbeschoten. Het huisje omvatte een gang, twee voorkamers, een keuken, een bijkeuken, een opkamer waaronder kelder, achterhuis. Op de verdieping een zolder en twee kamertjes. De inhoud bedroeg ongeveer 400 m³. Achter het huis stond een schuurtje. Het geheel was sinds 1938 in eigendom van de Sint-Willibrordusparochie in Deurne-centrum. Het pand werd tot 1 augustus 1973 bewoond door doodgraver Toon Verstraten die, werkend voor de parochie, gratis in dit huis mocht blijven wonen zo lang hij leefde.

Het kerkbestuur verkocht het pand in 1973 aan de gemeente Deurne.

Nadat Toon Verstraten op kosten van de gemeente naar het Crobachplantsoen was verhuisd werd het pand, samen met een deel van de naastgelegen voormalige school[1], op 23 augustus 1973 gesloopt.

Met de beschikbaar gekomen ruimte werd, uit oogpunt van verkeersveiligheid, het kruispunt Visser, Zandbosweg, Swinkelslaan en Kruisstraat gereconstrueerd.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Reeds in eigendom van de gemeente en laatstelijk in gebruik als muziekschool Aaltje Noordewier