U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Weekblad voor Deurne: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Weekblad voor Deurne''' is een “huis-aan-huisblad” dat in de gehele [[gemeente Deurne]] wordt bezorgd.
'''Weekblad voor Deurne''' is een “huis-aan-huisblad” dat in de gehele [[gemeente Deurne]] wordt bezorgd.
[[Image: Krantenkop WvD.jpg|thumb|right|400px|Header "Weekblad voor Deurne"]]
[[Image: Krantenkop WvD.jpg|thumb|400px|Header "Weekblad voor Deurne"]]
[[Bestand:L51.041.jpg|400px|thumb|Onderzoek in archief Weekblad voor Deurne in 2009 voor jubileumboek De Kei. Lokatie: Kantoor Stationsstraat Deurne. Vlnr: Cor Slaats en Jan Proenings.]]  
[[Bestand:L51.041.jpg|400px|thumb|Onderzoek in archief Weekblad voor Deurne in 2009 voor jubileumboek De Kei. Lokatie: Kantoor Stationsstraat Deurne. Vlnr: [[Cornelius Hendrikus Slaats (1946)|Cor Slaats]] en Jan Proenings.]]  





Versie van 7 nov 2017 18:55

Weekblad voor Deurne is een “huis-aan-huisblad” dat in de gehele gemeente Deurne wordt bezorgd.

Header "Weekblad voor Deurne"
Onderzoek in archief Weekblad voor Deurne in 2009 voor jubileumboek De Kei. Lokatie: Kantoor Stationsstraat Deurne. Vlnr: Cor Slaats en Jan Proenings.


Geschiedenis

Sinds februari 1948 werd door de uitgeverij van de boerenbond Deurne het Land- en Tuinbouwblad uitgegeven. Eind jaren vijftig van de 20e eeuw verschenen er steeds meer gratis huis-aan-huis bladen / streekkranten in de regio Deurne. Onder druk van die ontwikkeling heeft de uitgeverij in 1961 het (gratis) Weekblad voor Deurne geïntroduceerd en dat betekende het einde van het Land- en Tuinbouwblad.

De slogan van kapelaan Roes in 1903 in het Boerenbondsblaadje was "Bidt, werkt, leest, rekent en houdt boek", deze slogan bleef op de voorpagina gehandhaafd tot uitgave nr. 48 in 2013.

Met ingang van uitgave nr. 49 kreeg het weekblad een nieuw uiterlijk. Er werd gekozen voor de invoering van een nieuwe Lay-out. Opvallendste verschil is dat de voorpagina's een nieuwe kleur kregen en de vertouwde slogan en het logo in verkleinde vorm naar het colofon op pagina 3 verhuisde.

De oplage is met het groeien van het aantal inwoners in de Peelregio meegegroeid; vanaf 1961 en in de decennia erna is de oplage uiteindelijk doorgegroeid naar circa 43.500 (2013).
De krant had altijd als verspreidingsdag de donderdag.

In 2017 is een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek voor de oprichting van TipDeurne, waarbij inwoners de gelegenheid hebben hun mening te geven over actuele thema's.

Verspreidingsgebied

Het Weekblad voor Deurne wordt een keer in de week bezorgd in de plaatsen: Deurne, Walsberg, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Vlierden, Bakel, Milheeze, Rips, Griendtsveen, Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk. (Oplage: 27.100 exemplaren).

De editie Peelbelang werd in 1990 overgenomen van uitgeverij Schriks in Asten en wordt sindsdien een keer in de week bezorgd in de plaatsen Asten, Heusden, Ommel, Someren, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop (oplage 14.800 exemplaren).

Mediapartner van DeurneWiki

De redactie van het Weekblad voor Deurne / Peelbelang en haar uitgever hebben vanaf het begin zeer positief gestaan tegenover het initiatief van DeurneWiki wat later resulteerde in een samenwerking als mediapartner.

Archiefexemplaren

Ingebonden kranten van het Weekblad voor Deurne, zijn vanaf jaargang 1979 tot en met 2002 gratis in te zien in de bibliotheek van het heemhuis van heemkundekring H.N. Ouwerling aan de Stationsstraat 73 in Deurne.

Externe link