U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Weekblad voor Deurne

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Versie door Theo V (overleg | bijdragen) op 23 dec 2013 om 14:09
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Weekblad voor Deurne is een “huis-aan-huisblad” dat in de gehele gemeente Deurne wordt bezorgd.

Header "Weekblad voor Deurne"


Geschiedenis

Het weekblad werd opgezet door kapelaan Roes in oktober 1903 als “Land- en Tuinbouwblad, ook wel "Boerenbondsblaadje” genoemd, en met het doel de boeren in Deurne en Peelland te “ontwikkelen”. De slogan van Roes was toen al "Bidt, werkt, leest, rekent en houdt boek" , deze slogan bleef op de voorpagina gehandhaafd tot uitgave nr. 48 in 2013.

Met ingang van uitgave nr. 49 kreeg het weekblad een nieuw uiterlijk. Er werd gekozen voor de invoering van een nieuwe Lay-out. Opvallendste verschil is dat de voorpagina's een nieuwe kleur kregen en de vertouwde slogan en het logo in verkleinde vorm naar het colofon op pagina 3 verhuisde.

De naam Weekblad voor Deurne dateert uit 1961 en is opgericht voor en door de Boerenbond Deurne. De oplage is met het groeien van het aantal inwoners in de Peelregio meegegroeid; vanaf 1961 en in de decennia erna is de oplage uiteindelijk doorgegroeid naar circa 43.500 (2013).
De krant had altijd als verspreidingsdag de donderdag.

Verspreidingsgebied

Het Weekblad voor Deurne wordt een keer in de week bezorgd in de plaatsen: Deurne, Walsberg, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Vlierden, Bakel, Milheeze, Rips, Griendtsveen, Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk. (Oplage: 27.100 exemplaren).

De editie Peelbelang werd in 1990 overgenomen van uitgeverij Schriks in Asten en wordt sindsdien een keer in de week bezorgd in de plaatsen Asten, Heusden, Ommel, Someren, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop (oplage 14.800 exemplaren).

Mediapartner van DeurneWiki

De redactie van het Weekblad voor Deurne / Peelbelang en haar uitgever hebben vanaf het begin zeer positief gestaan tegenover het initiatief van DeurneWiki wat later resulteerde in een samenwerking als mediapartner.

Archiefexemplaren

Ingebonden kranten van het Weekblad voor Deurne, zijn vanaf jaargang 1979 tot en met 2002 gratis in te zien in de bibliotheek van het heemhuis van heemkundekring H.N. Ouwerling aan de Stationsstraat 73 in Deurne.

Externe link