U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Welfarewerk

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Welfarewerk in Deurne ontstond in 1964.


De afdeling Deurne van het Nederlandse Rode Kruis startte in 1964 in de gemeente Deurne met het zogenaamde Welfarewerk. De afdeling Deurne van Het Rode Kruis begon toen met een welfarecursus.


De bedoeling was dat vrouwelijke vrijwilligers zich een of twee middagen in de week beschikbaar stelden voor het bezoeken en bezig houden van chronisch zieke patiënten. Er was gebleken dat hiervoor voldoende belangstelling bestond. In overleg met verschillende vrouwenorganisaties werd er begonnen met een cursus tot opleiding van welfarevrijwilligsters.

In deze cursus werden de toekomstige vrijwilligsters theoretisch en praktisch voorbereid op hun menslievend werk. Deze cursus was dus voornamelijk bestemd voor vrouwen, die bereid en in staat waren om zich als aktief welfarevrijwilligster regelmatig een of meer middagen per week beschikbaar te stellen.

De cursus, die gratis gegeven werd, bestond uit elf middagen. Een vrijwillige bijdrage in de kosten werd wel op prijs gesteld (het studiemateriaal kostte vijf tot tien gulden).

Het minimum aantal cursisten was 15, het maximum 25. Belangstellende dames konden zich voor nadere inlichtingen wenden tot de voorzitsters van de r.k. Boerinnenbond, de K.A.V of het Katholiek Vrouwengilde en de bestuursleden van de afdeling Deurne van het Rode Kruis, mevrouw Steenmeyer-Staal, mej. E. G. van Ham en mej. W. M. Wijlaars.