Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493-315191
Foto 02.448 - Peelkanaalgravers in dienst van DUW = Dienst Uitvoerende Werken. Waar zijn deze mensen aan het werk en wie zijn zij. Ook willen we graag weten wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 18.873 - Deze foto is waarschijnlijk gemaakt bij de opening van een winkel in 1965. Het beeldarchief zou graag willen weten of dat zo is en welke mensen op deze foto staan. Bekend zijn: 1e rij 5e Dinie Brabers en 7e Betsie Munsters. (Foto komt uit de collectie van Arie Crommentuijn-Munsters).
Foto 18.891 - Deze vier dames staan klaar voor fotograaf Willem Wijnen die deze foto heeft gemaakt. Bij het Beeldarchief ontbreken de namen en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer). Vanaf 11 oktober 2018 reageerden Fien Verrijt en Ankie Manders en gaven de volgende informatie: vlnr.: Mien Jegering, NN, NN, en Nella Jegerings (dochters van Johannis Jegerings (1878-1943)).
Foto 29.081 - Huwelijk van Jan van den Eijnden en Nella van Deursen, 10 april 1945. Bekend zijn het bruidspaar en enkele gasten. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Jan van Loon).
Foto 31.837 - Vier jongemannen staan op de Markt in Deurne. Wie kent de namen en wanneer is de foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Leontine Brouwers).
Foto 31.834: Een onbekend gezin bestaande uit 8 personen waarvan we niet weten wie ze zijn en waar de foto is gemaakt. Deze foto is gemaakt op 12 juli 1950. (Foto komt uit de collectie van Leontine Brouwers).
Foto 02.410: Samen op de foto. Moeder of grootmoeder met dochter of kleinkind. Wie kan ons helpen om deze mensen een naam te geven en te weten waar en wanneer deze foto is gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 02.401: R.-K. Technische School Deurne, Timmerklas T2B in 1967. Wie zijn deze jongens en waar is deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Luuk Keunen).
Foto 09.175: Op deze Avondvierdaagse in juli 1965 wordt stevig doorgelopen door deze groep meisjes. Wie kent deze meisjes en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Ton Hartjens.*Op 29 oktober reageerde Pieter Gijsbers (zoon van Hank en Bep Gijsbers-Köhnen, die het bedrijf in 1955 startte) en gaf de volgende informatie: Avondvierdaagse met modinettes van Deurne’s Confectieatelier "Decona" (Groeneweg), juli 1965. De modinettes liepen mee in zelf (in het atelier) ontworpen en gemaakte uniforme en vooral modieuze kleding. Vaak sleepten deze kranige meiden dan ook de eerste en de tweede prijs in de wacht in de categorie groepen. Leidster van de groep (2e van rechts): Fridy Rakels, Goen en Gerrie van der Heijden (plaats onbekend).
Foto 20.525: De bekende Deurnenaar Grard Sientje temidden van een groep jongeren. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Ook is niet bekend waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van de Gemeente Deurne).
Foto 23.933: Optreden van de KDO in 1958. Wie kent deze meisjes die hun kunsten vertoonden op het podium in zaal Rust Roest? Ook is niet bekend wanneer deze foto is gemaakt.
Foto 25.788: Melkcursus in Deurne. Onbekend zijn de personen die aan deze cursus hebben deelgenomen en de overige personen die op de foto staan. Ook vragen wij waar en wanneer de foto is gemaakt? (Foto komt uit de collectie van de familie Geelen). Bekend zijn en geplaatst door 77.166.249.40: Harrie Kuipers (kasteel), Tonia Koppens, Frans Schreurs, Willem van Deursen, Nel Geenen en Martien Pijnenburg.
Foto 02.401: Deze drie meisjes staan in hun zondagse jurken, onder de wasdraad, in de tuin. Wie zijn zij en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatiefkomt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 02.434: Deze foto met leerlingen en twee zusters is genomen in de Sint-Jozefparochie. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.) Op 31 augustus 2018 reageerde Anny Engelen-Velthoven en gaf de volgende informatie: nr. 39 is Lien Aarts (later gehuwd met Velthoven).
Foto 31.673: Deze familie: vader, moeder, dochter met vriend of zoon met vriendin? Wie kan ons laten weten wie zij zijn en waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Heemkundekring.) *Op 25 augustus 2018 reageerde Antoinette van Veghel-van de Kerkhof en gaf de volgende informatie: Dit zijn Leo van de Kerkhof, zijn echtgenote Dora Martens en de kinderen Annie en Marinus.
Foto 31.311: Deze jongelui hebben het heel gezellig tijdens een autoritje. Het Beeldarchief is op zoek naar degene die op de deze foto staan. Ook willen we graag weten waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van familie Tielens-van Baars.) Bekend zijn inmiddels Gerrit Koolen (aan het stuur) en zijn broer Jan Koolen (2e van rechts).
Foto 31.701: Een groepsfoto van kinderen en twee leerkrachten van school Roesbeek uit Walsberg. Wie kan ons helpen aan de namen van de kinderen en wanneer de foto is gemaakt? De leerkrachten zijn: links meester Martens en rechts juf Hubens. (Foto komt uit de collectie van Mieke Topeeters-Rooijakkers uit Buggenum (L).) Vanaf 16 september 2018 reageerden Marlijn Janssen namens zijn opa Jan Kuijpers en Harrie de wit namens zijn vader Theodorus (Dorus) de Wit en gaven de volgende informatie: Schoolklas Roesbeek in Walsberg. 1. Harrie van Neerven, 2. Toon Hendriks, 3. Dorus de Wit, 4. Jo Weerts, 5.Teng Arts, 6. Piet Verbruggen, 7. Jan Hendriks, 8. Piet de Martines, 9. Jan Kuijpers, 10. Willem de Martines, 11. Dries Arts, 12. Louis Knijnenburg, 13. Leo Philipsen, 14. Nel de Martines, 15. Cis Cruijsen, 16. Jo Kuijpers, 17. NN, 18. Diet Thielen, 19. Dien van Lier, 20. Toon Verhees, 21. Jan Weerts, 22. Wil van Lier, 23. Jan van Neerven, 24. Sjaak Arts, 25. Tonny Philipsen, 26. Dien Arts, 27. Tonnie van den Eijnden, 28. Anneke Cruijsen, 29. Cato Philipsen, 30. Corrie Weerts, 31. Tonny Weerts, 32. meester Martens, 33. Martien Knijnenburg, 34. Leo Kuijpers, 35. Corrie Knijnenburg, 36. Cato Knijnenburg, 37. Fien de Wit, 38. Nella Hendriks, 39. Net van den Eijnden en 40. Juf Hubens.
Bronnen, noten en/of referenties