Welkom op DeurneWiki
U kunt ons steunen door lid of vriend te worden. Vragen over DeurneWiki?
Alleen na voorafgaande aanmelding hier (maximaal 2 personen) kunt u ons op woensdagochtend om 10 uur spreken in het heemhuis Stationsstraat 73.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493 315191
Huwelijk van onbekend echtpaar. Deze groep behoort tot de feestgasten van een huwelijk. Bij het Beeldarchief is niet bekend welk bruidspaar hier is getrouwd. Ook de datum is onbekend. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van fam. Manders - Veendijk.)
Schilderles van Pieter Wiegersma. Op deze bijzondere foto zien we dat Pieter Wiegersma schilderles geeft aan twee geïnteresseerden.Wie hier de schilders in spé worden blijft de vraag. Onbekend is wanneer dit is geweest. (Foto komt uit de collectie van Leo Coolen.)
Opa met kleinkinderen. Voor zijn huisje poseert een trotse opa met zijn kleinkinderen. Waar dit huisje staat / stond is niet bekend. Ook willen we graag weten wie de personen zijn en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Henk van der Heijden.)
Kleuterjuf Diny Tervoert is trots op haar kinderschaar, die klaar zitten en staan tegen de muur op de speelplaats van de kleuterschool in de Visser. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van mevr. Van Gerwen–Scheepers.)
Boswandeling. Gezellig met zijn drieën een wandeling maken in het bos. Welke dames die deze heer vergezellen is voor het Beeldarchief onduidelijk. Waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van Willem Wijnen.)
Kindsheidoptocht. Deze bruiden staan klaar voor de Kindsheidoptocht. Om mee te doen moesten zij een bepaald bedrag betalen dat bestemd was voor de missielanden. Bekend zijn de bruiden 2 en 4 op de eerste rij: Truus Keuten en Nettie Haldermans. (Foto komt uit de collectie van Cis Goossens-de Vet.)
Zuster Lambertina, dochter van Lambertus van Rooij (1870-1937), met familie voor het klooster in de Sint-Jozefparochie. Deze grote familie is uitgenodigd bij dit feest. Voor het Beeldarchief is het onduidelijk wie deze personen zijn. Graag willen wij de namen weten van deze gasten en ook wanneer dit feest is geweest. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.) Voor informatie zie foto 02.381 a
Deze familie met 11 kinderen zit en staat helemaal klaar om op de foto te gaan. Het is de familie Meulendijks, onbekend is welke familie Meulendijks het is, waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van de Heemkundekring.) *Vanaf 27 augustus 2020 reageerden Mia van Bree-Keunen), Joop van den Einden, Mies van Mierlo, Zus Jacobs-Koppens, Maria van de Ven-Martens en Harrie Meulendijks en gaven de volgende informatie: zie fotoc.
Een prachtig oud boerenerf maar jammer dat we niet weten waar deze staat / stond? Graag een antwoord op de vragen. (Foto komt uit de collectie van Willy Vermazeren.)
Medewerkers en personeel van Wollenstoffen en wollendekenfabrieken AaBe. Wie zijn al deze mensen, wanneer is deze foto gemaakt en bij welke gelegenheid? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Een onbekende man is bezig met het schoffelen van het tuinpad. Wie is deze hardwerkende persoon en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Directie en bestuur van de Boerenbond Deurne hebben even pauze om deze foto te maken. Wij weten niet wie hier naast elkaar voor de fotograaf poseren. Ook onbekend is wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Boerenbond Deurne.) zie foto 32.337.
De operette Prinses Roselijn werd door de leerlingen van de Bijzondere Lagere school (BLO) aan de Heuvel in 1954 zeventien keer opgevoerd in Rust Roest. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Jan Kuijten.) *Vanaf 18 juni reageerden Marcel Blaauw, Leo Aarts, Corrie en Sjaak van Kessel en Piet Pluim en gaven de volgende informatie: Voor namen zie zie foto:22.873 a.
Een man met fiets in de Sint-Jozefparochie ?. Voorop heeft hij een karbidlamp. Het huis op de achtergrond is lijkt op, maar is niet Sint Jozefstraat 49. Wie is deze man en waar is hij gefotografeerd en wanneer is deze foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van Willem Wijnen. * Vanaf 11 juni 2020 reageerden Jo Damen-van de Kerkhof (dochter van de man met de fiets), Franka van Bakel en J. van Otterdijk. Dit is Francis van de Kerkhof (1888-1970) van de Liesselseweg. De foto is gemaakt vanaf de Beukenstraat. Op de achtergrond het vierkanten huis Sint Jozefstraat 28.
Deze personen waren de harde werkers die bezig zijn met de ontginning van de Peel. Alle personen zijn onbekend, ook is niet bekend waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Toon Timmers.) *Vanaf 25 juni 2020 reageerden Ed van de Kerkhof en Christ Manders en gaven de volgende informatie: De foto is gemaakt circa 1935. Vlnr: 1e: Driek Manders (1893-1967), 4e: Peer de Corte (1888-1968).
Deze dames uit Vlierden maken met drie heren een uitstapje naar Antwerpenin circa 1930. De heren zijn 1. meester Bert van Driel, 8. Geert Fransen en 19. Gerard van Mierlo. Wie kan ons vertellen welke dames hier bij elkaar staan. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van José van Nunen.) *Vanaf 9 juli 2020 reageerden Annie Kusters-Verrijt, Leo Aarts en Guche van Driel (uit Deventer) (dochter van meester Bert van Driel) en gaven de volgende informatie: Nummers zijn: 2. Janske Jacobs, 6. Marie van Mierlo, 9. Nellie van Driel, 10 Koos van Driel, 14. Rie van Driel (zussen van meester van Driel), 12. Nelleke Fransen (dochter van Johannes Fransen (1879-1959)), 15. Jeanette Hamelijnck (echtgenote van meeester van Driel) en 16. Carolina van Mierlo (moeder van Annie Kusters-Verrijt die informatie gaf).
Een gezellig onderonsje met 2e van links de bekende Deurnenaar Grard Sientje. Wie weet wie de andere personen zijn die samen met hem op de foto staan? (Foto komt uit de collectie van Jan Rakels.) *Vanaf 9 juli 2020 reageerde Jan Elbers en gaf de volgende informatie: De foto is gemaakt in café cafetaria "De Mallemeulen", Zeilbergsestraat 49. Vlnr: Andrea Kroezen-Lebon (eigenaresse en dochter van Gerrit Lebon), Grard Sientje, Hennie Eevers? en Freddie Koolen?
Op deze foto staat een onbekend gezin met negen kinderen. Wie kan het Beeldarchief helpen en ons laten weten welk gezin dit is en bij welke gelegenheid en wanneer de foto is gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Leo van Berlo.)
Voor binnen gekomen informatie zie foto 31.980.
Bronnen, noten en/of referenties