Welkom op DeurneWiki - de Deurnese encyclopedie
Blijf ons steunen door lid of vriend te worden.
Tot 1 september is het heemhuis gesloten

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493 315191
Zuster Lambertina, dochter van Lambertus van Rooij (1870-1937), met familie voor het klooster in de Sint-Jozefparochie. Deze grote familie is uitgenodigd bij dit feest. Voor het Beeldarchief is het onduidelijk wie deze personen zijn. Graag willen wij de namen weten van deze gasten en ook wanneer dit feest is geweest. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Deze familie met 11 kinderen zit en staat helemaal klaar om op de foto te gaan. Het is de familie Meulendijks, onbekend is welke familie Meulendijks het is, waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van de Heemkundekring.)
Een prachtig oud boerenerf maar jammer dat we niet weten waar deze staat / stond? Graag een antwoord op de vragen. (Foto komt uit de collectie van Willy Vermazeren.)
Medewerkers en personeel van Wollenstoffen en wollendekenfabrieken AaBe. Wie zijn al deze mensen, wanneer is deze foto gemaakt en bij welke gelegenheid? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Een onbekende man is bezig met het schoffelen van het tuinpad. Wie is deze hardwerkende persoon en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Deze medewerkers van de Boerenbond Deurne hebben even pauze om deze foto te maken. Wij weten niet wie hier naast elkaar voor de fotograaf poseren. Ook onbekend is wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Boerenbond Deurne.)
De operette Prinses Roselijn werd door de leerlingen van de Bijzondere Lagere school (BLO) aan de Heuvel in 1954 zeventien keer opgevoerd in Rust Roest. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Jan Kuijten.) Voor namen zie zie foto:22.873 a
Een man met fiets in de Sint-Jozefparochie ?. Voorop heeft hij een karbidlamp. Het huis op de achtergrond is lijkt op, maar is niet Sint Jozefstraat 49. Wie is deze man en waar is hij gefotografeerd en wanneer is deze foto gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van Willem Wijnen.)
Deze personen waren de harde werkers die bezig zijn met de ontginning van de Peel. Alle personen zijn onbekend, ook is niet bekend waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Toon Timmers.)
Deze dames uit Vlierden maken met drie heren een uitstapje naar Antwerpen. De heren zijn 1. meester Bert van Driel, 8. Geert Fransen en 19. Gerard van Mierlo. Wie kan ons vertellen welke dames hier bij elkaar staan. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van José van Nunen.)
Een gezellig onderonsje met 2e van links de bekende Deurnenaar Grard Sientje. Wie weet wie de andere personen zijn die samen met hem op de foto staan? (Foto komt uit de collectie van Jan Rakels.)
Op deze foto staat een onbekend gezin met negen kinderen. Wie kan het Beeldarchief helpen en ons laten weten welk gezin dit is en bij welke gelegenheid en wanneer de foto is gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Leo van Berlo.)
Het gezin van Wilhelmus Henricus van den Berkmortel (1916-1989) en Maria Catharina Philipsen (1920-1986). De ouders hebben acht kinderen en wij weten niet wie zij zijn en wanneer zij zijn geboren. Deze familie is in 1958 geëmigreerd naar Luxemburg. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Voor binnen gekomen informatie zie foto 02.906 a.
Deze opgroeiende meisjes hebben veel plezier met in hun midden achter de bank Anna Louwers, later was zij onderwijzeres aan de kleuterschool in Deurne. Het Beeldarchief is op zoek naar de resterende meisjes die op de deze foto staan. Ook willen we graag weten waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Harrie Biemans) .
Een jong gezin is reuze blij met de komst van de tweede baby. Het Beeldarchief is op zoek naar degene die ons kan vertellen wie dit zijn en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Vijf en twintig-jarig huwelijk van Antonius Theodorus de Vet (1898-1960) en Wilhelmina Maria van Kol (1898-1960) op 19 mei 1956. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van familie van Goch.) * 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. en 38.
Foto van een stoomwals nabij de hoge brug aan de Kanaalstraat in circa 1920. Links staat Petrus (Piet) Manders (1851-1930) alias Piet de Lat. Hij was onderbaas bij het Gemeentelijk Veenbedrijf. Wij zijn op zoek naar de namen van de overige personen. (Foto Komt uit de collectie van de familie Manders Schutsboom.)
Leden van het korps Rijkswacht Deurne. Links vooraan zit Johannes Bernardus Tegelaers (1888-1944). De overige personen zijn bij het Beeldarchief onbekend. Ook is niet bekend waar en wanneer de foto is gemaakt. (Foto Komt uit de collectie van de Heemkundekring.)

[

Bronnen, noten en/of referenties