Welkom op DeurneWiki - de encyclopedie voor de gemeente Deurne

U kunt ons steunen door lid of vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te worden.
Iedere woensdagochtend zijn wij tussen 10 en 12 uur in het heemhuis: Stationsstraat 73.

Wie wat waar

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Ga naar: navigatie, zoeken

De werkgroep Beeld en Geluid van heemkundekring H.N. Ouwerling plaatst regelmatig oude foto's (zie hieronder) in het Weekblad voor Deurne onder de rubriek Wie wat waar.

Op donderdagochtend zijn leden, onder regie van de werkgroep Beeld en Geluid, in het heemhuis actief met beeldherkenning. Soms zijn er foto's bij waar niemand iets over weet te zeggen of waarvan de werkgroep nog graag aanvullende informatie wil hebben. Van die foto's wordt hier een selectie getoond en u krijgt de gelegenheid om aanvullende informatie te geven. Dat kunt u op vier verschillende manieren doen:

  1. door deze pagina te bewerken en hier bij de juiste foto de aanvullende gegevens toe te voegen, of
  2. door de bij deze pagina horende overlegpagina te bewerken en daar de aanvullende informatie te geven, dan wel even het fotonummer vermelden, of
  3. door een mailtje te sturen, klik hier: mail
  4. een telefoontje naar Hans of Anneke van Hoek tel. 0493-315191
Foto 21.350: Deze foto is gemaakt tijdens een Retraite circa 1950-1952. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. Bekend zijn: 9. pater van de Putten Vlierdenseweg, 12. pastoor Van Abeelen en 28. kapelaan Der Kinderen.
Foto 19.475: Twee vriendinnen of zussen staan op deze foto die achter een huis is gemaakt. Wie herkent ze en waar en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van de Oudheidkamer.)
Foto 31.041: Leden van het Katholiek Vrouwengilde. Welke dames staan op deze foto en waar en wanneer is de foto gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Nellie Aarts-van de Burgt.)
Foto 30.716 a: Kleuterschool Zeilberg in 1963. Welke kleuters staan met de juf op de foto en waar en wanneer is deze foto gemaakt. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie ZHE - Annie Simons.)
Foto 32.027: Korfbalvereniging DOT uit Vlieden viert haar 10-jarig bestaan in 1958. Welke speelsters op de foto staan is niet bekend. Graag zou het Beeldarchief weten wie zij zijn en waar de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van familie Jan Bouwmans.)
Foto 19.976: Gezelligheid alom bij deze groep jongeren die in het gras is neergestreken. Wie zijn ze en waar en wanneer is de foto gemaakt? (Foto komt uit de collectie van Miet Munsters-Lammers.)
Foto 08.834 a: Leerlingen van school Roesbeek in Walsberg achter de school in het bos. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Hans van Hoek.)
Foto 31.894: Dit echtpaar poseert heel ontspannen bij de fotograaf. Bij het Beeldarchief is niet bekend wie zij zijn en waar en wanneer deze foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van Heemkundekring Deurne.)*Op 16 mei 2019 reageerde Jan Manders (Veendijk) en gaf de volgende informatie: Dit is het echtpaar Pieter Jan van Ooij (1842-1914) en Petronella Gubbels (1842-1922).
Foto 31.986: Deze groep met veel dames met een poffer en enkele geestelijken poseren hier voor een onbekende raampartij. Bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt is ons volkomen onbekend. Ook willen wij graag weten wie zij zijn en wanneer de foto is gemaakt. Op de 2e rij 2e van links staat pastoor Roes. (Foto komt uit de collectie van Heemkundekring Deurne.)
32.007 a.jpg
Foto 32.007 a en 31.887 a: Een onbekende familie waarvan 2 verschillende foto's in het archief aanwezig zijn met een tijdsverschil van enkele jaren. Wij weten niet wie zijn en ook niet waar zij in de gemeente Deurne hebben gewoond. Bij uitzondering laten we beide foto's zien om zeker te zijn van een goed resultaat. Op beide foto's hebben alle personen een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (De foto's komen uit de collectie van familie Manders Schutsboom.
Foto 31.766: Een christelijk tafereel van deze Jesus met 13 bruiden. Bij welk toneelspel horen deze spelers. Waar en wanneer is deze foto gemaakt.Graag zou het Beeldarchief opheldering krijgen. (Foto komt uit de collectie van Berdie Scheepers-van den Broek.)
Foto 19.004: Een familie met een enorm leeftijdsverschil tussen de jongste en de oudste personen die op deze foto staan. Achteraan links staat Truus Wijnands (1897-1974), die onderwijzeres was in Deurne. Wie zijn de overige personen die hier te zien zijn en waar en wanneer is de foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van Willem Wijnen.
Foto 19.485: Een rustig uitziende foto van deze moeder met haar vier kinderen. Het Beeldarchief is op zoek naar de namen van deze personen. Ook is niet bekend wanneer en waar de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van de Oudheidkamer).
Foto 18.899: Deze zes mannen poseren hier langs een gebouw, langs hen is een rails zichtbaar van het leemlijntje, dat liep van de Leemskuilen naar de Steenfabriek. Wie kan ons meer vertellen over deze foto: wie zijn zij en wanneer is deze foto gemaakt? (Foto is een afdruk van een glasnegatief en komt uit de collectie van Willem Wijnen).
Foto 31.765: Kinderen die allen in mooie kostuums klaar staan om deel te nemen aan de Kindsheidoptocht in 1908. Deze foto is gemaakt achter de Annaschool in de tuin van de zusters. Wie kan ons helpen aan de namen van deze kinderen? (Foto komt uit de collectie van Berdie Scheepers-van den Broek).
Foto 31.833 a: Een groepsfoto waarschijnlijk een feest ter gelegenheid van zuster Petronella Henrica (zuster Leonardo) van de Burgt, dochter van Leonardus van de Burgt (1874-1927) en Everdina Clara Crooijmans (1882-1956). Bij het beeldarchief is niet bekend welk feest er werd gevierd, wanneer en waar deze foto werd gemaakt. Alle personen hebben een nummer. De vraag is aan de lezer / kijker om de juiste naam bij het juiste nummer te plaatsen. (Foto komt uit de collectie van Leontine Brouwers).
Foto 31.839: Deze zeven personen nemen even een pauze in het gras. Zij zitten naast een gebouw (kerk). Niet bekend is waar en wanneer deze foto is gemaakt en wie de personen zijn. (Foto komt uit de collectie van Leontine Brouwers).
Foto 31.883: Trots staat deze jongen op de foto bij het bordje van zijn schooltijd op de speelplaats van zijn school. Wie kan ons vertellen wie de jongen is, welke school en wanneer de foto is gemaakt. (Foto komt uit de collectie van familie Manders Schutsboom).
Bronnen, noten en/of referenties