U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Wijkindeling van de gemeente Deurne per 1 oktober 1930: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Tijdens de [[Gemeentebestuur 1927-1931 |openbare raadsvergadering]] van de [[gemeente Deurne]] op 28 augustus 1930 werd besloten de gemeente Deurne in te delen in dertien (13) wijken,<br> genaamd: A., B., C., D., E., F., J., Z., L., N., H., V. en Br.<br>Bij die gelegenheid werden ook de namen van diverse pleinen, wegen en straten officieel vastgesteld en in bijlage nr. 100 met name genoemd. Betreffende verordening trad per 1 oktober 1930 in werking waarbij alle voorgaande wijkverdelingen en wijknummers kwamen te vervallen.
Tijdens de [[Gemeentebestuur 1927-1931 |openbare raadsvergadering]] van de [[gemeente Deurne]] op 28 augustus 1930 werd besloten de gemeente Deurne in te delen in dertien (13) wijken,<br> genaamd: A., B., C., D., E., F., J., Z., L., N., H., V. en Br.<br>Bij die gelegenheid werden ook de namen van diverse pleinen, wegen en straten officieel vastgesteld en in bijlage nr. 100 met name genoemd. Betreffende verordening trad per 1 oktober 1930 in werking waarbij alle voorgaande wijkverdelingen en wijknummers kwamen te vervallen:
*[[Historische huisnummering van Wijk C 1914-1930]]
*[[Historische huisnummering van Wijk D Helenaveen 1914-1930]]


'''De wijken werden als volgt ingedeeld:'''<br>
'''De wijken werden in 1930 als volgt ingedeeld:'''
*[[Wijk A]] betrof het zogenaamde "Raadhuisblok"; het gedeelte van de gemeente gelegen tussen de [[Markt (1895-1940)|Markt]], [[Schoolstraat]], [[Liesselseweg]], [[Spoorweg|Spoorlijn]] en [[Stationsstraat]].
*[[Wijk A]] betrof het zogenaamde "Raadhuisblok"; het gedeelte van de gemeente gelegen tussen de [[Markt (1895-1940)|Markt]], [[Schoolstraat]], [[Liesselschenweg]], [[Spoorweg|Spoorlijn]] en [[Stationsstraat]].
*[[Wijk B]] betrof het zogenaamde "Peelpoortblok"; het gedeelte gelegen tussen Markt, Stationsstraat, Spoorlijn en  Wijk V., hierna genoemd [[Helmondschendijk]] en [[Helmondschestraat]].
*[[Wijk B]] betrof het zogenaamde "Peelpoortblok"; het gedeelte gelegen tussen Markt, Stationsstraat, Spoorlijn en  Wijk V., hierna genoemd [[Helmondschendijk]] en [[Helmondschestraat]].
*[[Wijk C]] betrof het zogenaamde "Zwaanblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, Helmondschestraat, Helmondschendijk, Wijk V., hierna genoemd [[Bakelschendijk]] en de [["straat door de Visser"]].
*[[Wijk C]] betrof het zogenaamde "Zwaanblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, Helmondschestraat, Helmondschendijk, Wijk V., hierna genoemd [[Bakelschendijk]] en de straat door [[de Visser]].
*[[Wijk D]] betrof het zogenaamde "Kerkblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, "de straat door de Visser", Bakelschendijk, de [["straat door het Haageind"]] en de [[Kerkstraat]].
*[[Wijk D]] betrof het zogenaamde "Kerkblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, de straat door de Visser, Bakelschendijk, [[Langstraat]], straat door het [[Haageind]] en de [[Kerkstraat (Deurne)|Kerkstraat]].
*[[Wijk E]] betrof het zogenaamde "Zonblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, Kerkstraat, de "straat door het Haageind", [[Langstraat]] en Wijk Z, hierna genoemd [[Zeilbergschenweg]] en [[Molenstraat]].
*[[Wijk E]] betrof het zogenaamde "Leeuwblok"; het gedeelte gelegen tussen de Markt, Kerkstraat, de straat door het Haageind, Langstraat en Wijk Z, hierna genoemd [[Zeilbergschenweg]] en [[Molenstraat]].
*[[Wijk F]] betrof het zogenaamde "Martinetblok" (W. Kuijpers); het gedeelte gelegen tussen Markt, Molenstraat, Zeilbergschenweg en Wijk Z., hierna genoemd spoorlijn, Liesselschenweg en [[Schoolstraat]].
*[[Wijk F]] betrof het zogenaamde "Martinetblok" (W. Kuijpers); het gedeelte gelegen tussen Markt, Molenstraat, Zeilbergschenweg en Wijk Z, hierna genoemd spoorlijn, Liesselschenweg en [[Schoolstraat]].
*[[Wijk J]] betrof het gedeelte der gemeente uitmakende de [[Sint-Jozefparochie|"St. Joseph parochie"]]
*[[Wijk J]] betrof het gedeelte der gemeente uitmakende de [[Sint-Jozefparochie|"St. Joseph parochie"]]
*[[Wijk Z ]] betrof het gedeelte "der gemeente uitmakende [[Zeilberg|parochie Zeilberg]]"
*[[Wijk Z ]] betrof het gedeelte "der gemeente uitmakende [[Zeilberg|parochie Zeilberg]]"

Huidige versie van 2 feb 2018 om 12:53

Tijdens de openbare raadsvergadering van de gemeente Deurne op 28 augustus 1930 werd besloten de gemeente Deurne in te delen in dertien (13) wijken,
genaamd: A., B., C., D., E., F., J., Z., L., N., H., V. en Br.
Bij die gelegenheid werden ook de namen van diverse pleinen, wegen en straten officieel vastgesteld en in bijlage nr. 100 met name genoemd. Betreffende verordening trad per 1 oktober 1930 in werking waarbij alle voorgaande wijkverdelingen en wijknummers kwamen te vervallen:

De wijken werden in 1930 als volgt ingedeeld:

In de periode 1950-1955 werd voornoemde wijkindeling weer vervangen door de huidige adressering met een straatnaam en een huisnummer.