U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Wim Peters

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wim Peters uit Vlierden was in 1999 de eerste Deurnenaar die in het Deurnese gemeentehuis de Gouden Helmspeld tijdens de viering van de internationale vrijwilligersdag in ontvangst mocht nemen.


Wim Peters woonde aanvankelijk in Sint-Oedenrode maar verhuisde rond 1967 naar Vlierden toen hij trouwde met Tonny van Otterdijk.


In 1983 was hij lid van de initiatiefgroep die verantwoordelijk was voor de oprichting van de Lokale Omroep Deurne (SLOD)
In 1984 werd Peters prins carnaval van de vereniging De Dors(t)vlegels.
Hij was lid en voorzitter van de Vlierdense handboogvereniging Rozenjacht. Onder zijn leiding werd in 1991 een nieuwe accommodatie gerealiseerd.
Hij was voorzitter van de activiteitencommissie van fanfare Wilhelmina en in huize De Vliert (dagopvang voor gehandicapten) was hij lange tijd tuinman en klusjesman.
Wim Peters schonk het geldbedrag, dat verbonden was aan de Gouden Helmspeld, aan de werkgroep Peellicht in Vlierden die zich met een team van enkele tientallen vrijwilligers verdienstelijk maakte bij het organiseren van kledingtransporten naar derdewereldlanden.