U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Tot nader bericht geen woensdagochtendbijeenkomsten in het heemhuis.

Zanggroep Chanterelle Liessel

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zanggroep Chanterelle Liessel ontstond uit het jongerenkoor van Liessel.


Jongerenkoor Liessel ontstond vanuit de lagere school. Schoolmeester Harrie de Jong en juffrouw Marleen van Kemenade verzochten, samen met Harrie Martens en een aantal jongeren, in 1973 pastoor Pigmans om een jongerenmis te mogen voorbereiden en in de parochiekerk uit te voeren. Na overleg binnen het parochiebestuur werd toestemming verleend. Aanvankelijk was er eveneens een tekstgroep. Deze bereidde samen met het jongerenkoor de Nederlandstalige kerkdiensten voor. De diensten werden heel druk bezocht en het nieuwgevormde jongerenkoor was succesvol.

De eerste muzikale leider was Harrie de Jong, die de meeste jongeren nog kende vanuit de lagereschooltijd. Later werd de toen nog studerende Martien Maas uit Vlierden gevraagd als dirigent van het jongerenkoor. Na een aantal jaren werd hij opgevolgd door de eveneens nog muziek studerende Eric Swiggers uit Vlierden. Beide dirigenten deden hun eerste koorervaringen dus op bij het Liesselse jongerenkoor. Daarna nam Pieter Seuren het dirigeerstokje over. Hij vond bij het jongerenkoor zijn latere vrouw Irma van Loon. Deze in Liessel wonende dirigent leidde het koor van 1990 tot 2013.
Per 1 oktober 2013 nam Winny Eijsbouts uit Someren het dirigeerstokje over.

In 2004 werd de organisatievorm gewijzigd en werd er een bestuur gevormd. Tevens werd toen de naam veranderd in Zanggroep Chanterelle.

Op 18 juni 2015 werd Irma Seuren–Van Loon, die toen 40 jaar lid was verrast met een serenade van de zanggroep.

Naast de verzorging van kerkdiensten in de parochiekerk organiseert de zanggroep jaarlijks een aantal optredens in gemeenschapshuis De Kastanje te Liessel. Ook in de regio worden, al dan niet in samenwerking met andere partijen, optredens verzorgt.

Samenstelling bestuur zanggroep Chanterelle Liessel
Vanaf Tot Lid Functie
2005 Thea Verberne voorzitter
2005 Irma Seuren-van Loon penningmeester
2005 Gea van Dijk secretaris
2005 Helmie Kooter bestuurslid
2005 Dorie van den Bekerom bestuurlid
2015 Gerard van den Heuvel voorzitter
2015 Martine Maas secretaris
2015 Zus Petit penningmeester
2015 Betsie Geerts bestuurslid
2015 Gea van Dijk bestuurslid