U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Heinrich Cerfontaine (1892-1957)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 37: Regel 37:


==Begin van een industrie==
==Begin van een industrie==
Na de [[Tweede Wereldoorlog]] werd, bij besluit van 8 februari 1946, de heer [[Antonius Josephus Marie Stok (1901-1965)|Anton Stok]] wonende de [[Heuvelstraat]] B. 58 te Deurne benoemd tot beheerder over het vroegere vermogen van Cerfontaine en werden de beeldenmallen en verder gereedschap uit zijn werkplaats door de handelaar in bouwmaterialen [[Theodorus Johannes van den Berg (1880-1959)|Dorus van den Berg]] doorverkocht en zo zorgde de voormalige beeldenfabricage van Cerfontaine  voor een groei van deze sector in de regio. In 1935 startte Cerfontaine's meester-polychromeur [[Heinrich Holtappels (1906-1979)]], eveneens afkomstig uit Kevelaer, zijn eigen fabriek voor gipsen beelden aan de [[Helmondseweg]], die tot in de jaren zestig zou voortbestaan.
Na de [[Tweede Wereldoorlog]] werd, bij besluit van 8 februari 1946, de heer [[Antonius Josephus Marie Stok (1901-)]] wonende de [[Heuvelstraat]] B. 58 te Deurne benoemd tot beheerder over het vroegere vermogen van Cerfontaine en werden de beeldenmallen en verder gereedschap uit zijn werkplaats door de handelaar in bouwmaterialen [[Theodorus Johannes van den Berg (1880-1959)|Dorus van den Berg]] doorverkocht en zo zorgde de voormalige beeldenfabricage van Cerfontaine  voor een groei van deze sector in de regio. In 1935 startte Cerfontaine's meester-polychromeur [[Heinrich Holtappels (1906-1979)]], eveneens afkomstig uit Kevelaer, zijn eigen fabriek voor gipsen beelden aan de [[Helmondseweg]], die tot in de jaren zestig zou voortbestaan.


Een andere oud-werknemer, [[Jochem Aarts|Joachim (Jochem) Aarts]] (1912-1999), startte in 1939 zijn beeldenfabriek aan de [[Sint Jozefstraat]] in de [[Sint-Jozefparochie]]. De fabriek bestond tot ver in de 20e eeuw. Zowel Aarts als Holtappels gebruikte mallen uit de voormalige fabriek van Cerfontaine.
Een andere oud-werknemer, [[Jochem Aarts|Joachim (Jochem) Aarts]] (1912-1999), startte in 1939 zijn beeldenfabriek aan de [[Sint Jozefstraat]] in de [[Sint-Jozefparochie]]. De fabriek bestond tot ver in de 20e eeuw. Zowel Aarts als Holtappels gebruikte mallen uit de voormalige fabriek van Cerfontaine.
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)