U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Johannes Adrianus Bertrams (1905-1963)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox persoon
{{Infobox persoon
| naam          = Johannes Adrianus Bertrams
| naam          = Johannes Adrianus Bertrams
| foto          = [[Bestand:Janbertrams.JPG|180px|]]
| foto          = [[Bestand:Janbertrams.JPG|200px|]]
| tekst          =  
| tekst          =  
| volledige naam = Johannes Adrianus Bertrams
| volledige naam = Johannes Adrianus Bertrams
Regel 13: Regel 13:
| bidprentje    = [http://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=8492&i=7 NBA]
| bidprentje    = [http://bidprentjesarchief.nl/?pagina=nba-show-form&id=8492&i=7 NBA]
}}
}}
'''Johannes Adrianus (Jan) Bertrams (1905-1963)''' was een zoon van [[Josephus Bertrams (1865-1942)|Josephus (Jos) Bertrams (1865-1942)]] en Antonetta Maria van de Mortel (1871-1946).
'''Johannes Adrianus''' (Jan) '''Bertrams''', geboren te Deurne 9 maart 1905, overleden te [[Deurne]] 30 november 1963.




Hij leed aan epilepsie en kon daardoor niet volledig functioneren in de maatschappij. Hij had een goede opleiding genoten op een kostschool in Grubbenvorst en was er trots op dat hij een woordje Frans sprak.   
Jan Bertrams was een zoon van [[Josephus Bertrams (1865-1942)|Jos Bertrams]] en [[Antonetta Maria van de Mortel (1871-1946)|Antonetta Maria van de Mortel]].<br>
 
Hij leed aan epilepsie en kon daardoor niet volledig functioneren in de maatschappij. Hij had een goede opleiding genoten op een kostschool in Grubbenvorst en was er trots op dat hij een woordje Frans sprak.  Citaat van zijn bidprentje:
Citaat van zijn bidprentje:
:''“Een leven zoals wij allen heeft hij immers nooit gekend, daar hij gebukt ging onder een slepende kwaal die hem nimmer verliet. Toch mogen wij niet zeggen, dat zijn ziekte hem opstandig maakte, want met voorbeeldige nauwgezetheid volgde hij op wat door zijn geneesheer van hem gevraagd werd. Hij was een man van uiterste stiptheid en nog steeds was hij bezorgd, dat het niet goed genoeg was. Op godsdienstig gebied was hij misschien zelfs overbezorgd, zodat hij zich zorgen maakte wanneer zijn ziekte het hem belette de H.Mis bij te wonen. Een voorname plaats in het leven heeft hij nooit bekleed. Hij leefde steeds stil en teruggetrokken zonder op te vallen.<br>Dat deze man zolang bij ons is gebleven moeten wij toeschrijven aan de vele goede zorgen die aan hem besteed zijn. Vele jaren bracht hij door bij zijn familie, die hem aanvaard hebben zoals hij was. Toen dit de laatste jaren niet meer mogelijk was vond hij een zeer goede verzorging bij de zusters te [[Neerkant]], die hem alles gaven wat hij nodig had.”''
:''“Een leven zoals wij allen heeft hij immers nooit gekend, daar hij gebukt ging onder een slepende kwaal die hem nimmer verliet. Toch mogen wij niet zeggen, dat zijn ziekte hem opstandig maakte, want met voorbeeldige nauwgezetheid volgde hij op wat door zijn geneesheer van hem gevraagd werd. Hij was een man van uiterste stiptheid en nog steeds was hij bezorgd, dat het niet goed genoeg was. Op godsdienstig gebied was hij misschien zelfs overbezorgd, zodat hij zich zorgen maakte wanneer zijn ziekte het hem belette de H.Mis bij te wonen. Een voorname plaats in het leven heeft hij nooit bekleed. Hij leefde steeds stil en teruggetrokken zonder op te vallen.
 
Dat deze man zolang bij ons is gebleven moeten wij toeschrijven aan de vele goede zorgen die aan hem besteed zijn. Vele jaren bracht hij door bij zijn familie, die hem aanvaard hebben zoals hij was. Toen dit de laatste jaren niet meer mogelijk was vond hij een zeer goede verzorging bij de zusters te [[Neerkant]], die hem alles gaven wat hij nodig had.”''




Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)