U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Willem van de Mortel (1836-1906)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 39: Regel 39:
}}
}}
|}
|}
Op 17 april 1871 was Willem van de Mortel, namens zijn vrouw,  een van de verkopers van een huis in Meijel, dat zij mede geërfd had van haar eerste schoonvader, aan haar zwager Jan Aerts. In april 1872 verhuisde het echtpaar naar [[Neerkant]], ze kochten een huis dat [[Henri Bellemaekers (1817-1877)|Hendrik Bellemakers]] in 1866 had laten bouwen op C203, ter hoogte van het tegenwoordige adres [[Moostdijk 25]]. Op 7 december 1872 sloten ze een testament af op de langstlevende. Op 24 oktober 1898 naam Willem van de Mortel bij de Helmondse industrieel Albert Maria Wilhelmus Bots een hypotheek van 400 gulden op zijn bezittingen.
Op 17 april 1871 was Willem van de Mortel, namens zijn vrouw,  een van de verkopers van een huis in Meijel, dat zij mede geërfd had van haar eerste schoonvader, aan haar zwager Jan Aerts. Waarschijnlijk verhuisde het echtpaar kort daarop naar Deurne, want toen ze op 7 december 1872 een testament op de langstlevende maakten, woonden ze al in Deurne. Ze kochten een huis dat [[Henri Bellemaekers (1817-1877)|Hendrik Bellemakers]] in 1866 had laten bouwen ter hoogte van het tegenwoordige adres [[Moostdijk 25]] in [[Neerkant]]. Op 24 oktober 1898 naam Willem van de Mortel bij de Helmondse industrieel Albert Maria Wilhelmus Bots een hypotheek van 400 gulden op zijn bezittingen.


Op 7 november 1912 vond een notariële boedelscheiding plaats tussen zijn weduwe en de kinderen.
Op 7 november 1912 vond een notariële boedelscheiding plaats tussen zijn weduwe en de kinderen.
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)