U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Arie Tennekes (1923-2017)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 35: Regel 35:


== Na de oorlog ==
== Na de oorlog ==
Na de oorlog bleef Tennekes met de familie Keunen, in het bijzonder Piet en zijn vrouw Jo Keunen-van de Kerkhof, bevriend. Arie en Ida waren regelmatig in Deurne te gast, en vierden daar onder meer in de jaren zestig carnaval en in 1973 de gouden bruiloft van Hannes en Drieka mee.
Na de oorlog bleef Tennekes met de familie Keunen, in het bijzonder Piet en zijn vrouw Johanna (Jo) Keunen-van de Kerkhof, bevriend. Talloze keren reed de familie Keunen met kinderen, later kleinkinderen en een enkele keer ook de achterkleinkinderen, op en neer naar Rotterdam. "We gaan naar Rotterdam" en "Heeft Rotterdam nog gebeld?" werden begrippen in de familie, waarbij de plaatsnaam ''Rotterdam'' synoniem voor ''Arie en Ida'' werd. Tijdens de dagjes uit zorgden de vrouwen met Ida voor het eten, terwijl Arie met de mannen en kinderen wandeltochten door 'zijn' Delfshaven maakte en uitvoerig over het leven in een havenstad vertelde. De logeerkamer werd door Piet en Jo gebruikt bij hun langer verblijf, en Deurnese tegeltjes, met onder meer een tekening van het [[Klein Kasteel]] in de 18e eeuw van Jan de Beijer erop, sierden de muren van het appartement van Arie en Ida.


Talloze keren reed de familie van Piet Keunen met kinderen, later kleinkinderen en een enkele keer ook de achterkleinkinderen, op en neer naar Rotterdam. "We gaan naar Rotterdam" en "Heeft Rotterdam nog gebeld?" werden begrippen in de familie, waarbij de plaatsnaam ''Rotterdam'' synoniem voor ''Arie en Ida'' werd. Tijdens de dagjes uit zorgden de vrouwen met Ida voor het eten, terwijl Arie met de mannen en kinderen wandeltochten door 'zijn' Delfshaven maakte en uitvoerig over het leven in een havenstad vertelde. De logeerkamer werd door Piet en Jo gebruikt bij hun langer verblijf, en Deurnese tegeltjes, met onder meer een tekening van het [[Klein Kasteel]] in de 18e eeuw van Jan de Beijer erop, sierden de muren van het appartement van Arie en Ida.
Andersom bracht het echtpaar Tennekes ook regelmatig langdurige bezoeken aan Deurne, waar zij bijvoorbeeld in de jaren zestig carnaval mee vierden. Later, toen ze al op leeftijd waren, kwamen ze soms voor enkele weken in de zomerperiode naar Deurne. Arie maakte dan wandeltochten door Deurne. In 1998 vierden zij speciaal voor de familie Keunen hun gouden bruiloft bij [[hotel Stationszicht]]. Hun laatste bezoek aan Deurne vond omstreeks 2005 plaats.
 
Toen ze al op leeftijd waren, kwamen ze soms voor enkele weken in de zomerperiode naar Deurne, waar ze bij Piet en Jo verbleven. Arie maakte dan wandeltochten door Deurne. In 1998 vierden zij speciaal voor de familie van Piet Keunen hun gouden bruiloft bij [[hotel Stationszicht]]. Hun laatste bezoek aan Deurne vond omstreeks 2005 plaats.


Arie Tennekes was tot zijn dood een enthousiast voetbalsupporter van Sparta en maakte nog in 2013 een wedstrijd in het stadion mee.<ref>[http://www.sparta-rotterdam.nl/2/12/9851/nieuws/ Sparta-Rotterdam.nl], 11 november 2013</ref>  
Arie Tennekes was tot zijn dood een enthousiast voetbalsupporter van Sparta en maakte nog in 2013 een wedstrijd in het stadion mee.<ref>[http://www.sparta-rotterdam.nl/2/12/9851/nieuws/ Sparta-Rotterdam.nl], 11 november 2013</ref>  
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)