U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van BZOB-bos

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
Het '''BZOB-bos''' is sinds 2010 de bestuurlijke benaming van een 60 hectare groot bos aan de [[Brouwhuissche Heide ]] bij de N279, dat door provinciale plannenmakers in het kader van een te realiseren [[Bedrijventerrein Zuidoost-Brabant]] (BZOB) werd aangewezen als toekomstig industrieterrein.
Het '''BZOB-bos''' is sinds 2010 de benaming van een 60 hectare groot bos aan de [[Brouwhuissche Heide ]] bij de N279, dat door provinciale plannenmakers in het kader van een te realiseren Bedrijventerrein Zuid-Oost Brabant (BZOB) werd aangewezen als toekomstig industrieterrein.




Deze plannen, die onderdeel uitmaakten van de ruimtelijke structuurvisie ''Brainport-Oost'', werden ontwikkeld onder leiding van de oud-Deurnenaar [[Rudolf Antonius Cornelis van Heugten|Ruud van Heugten]], toenmalig provinciaal gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.
Deze plannen, die onderdeel uitmaakten van de ruimtelijke structuurvisie ''Brainport-Oost'', werden ontwikkeld onder leiding van de oud-Deurnenaar [[Rudolf Antonius Cornelis van Heugten|Ruud van Heugten]], toenmalig provinciaal gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.<br>
 
Het idee om Diesdonk te sparen en daarvoor dit bos, dat deel uitmaakt van de ecologisch hoofdstructuur, op te offeren stuitte bij veel politieke en andere partijen op felle weerstand: de gemeente Helmond, de gemeente [[Deurne]], de werkgroep [[Behoud Vlierdens Landschap]] en de werkgroep Brouwberg. Door de steun van een meerderheid van CDA, VVD en SP werd het omstreden rapport door de meerderheid van Provinciale Staten geaccordeerd.
Het idee om Diesdonk te sparen en daarvoor dit bos, dat deel uitmaakt van de ecologisch hoofdstructuur, op te offeren stuitte bij veel politieke en andere partijen op felle weerstand: de gemeente Helmond, de gemeente [[Deurne]], de werkgroep [[Behoud Vlierdens Landschap]] en de werkgroep Brouwberg. Door de steun van een meerderheid van CDA, VVD en SP werd het omstreden rapport door de meerderheid van Provinciale Staten geaccordeerd. In 2012 werd door de gemeenteraad van Helmond evenwel een besluit genomen waardoor ontwikkeling van een bedrijventerrein op korte termijn onwaarschijnlijk lijkt.


[[Categorie:Bos (natuurgebied)]]
[[Categorie:Bos (natuurgebied)]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)