U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Bestand:12.579.jpg

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
Foto 12.579 - 100 jaar onafhankelijkheid (1813-1913), optocht op zaterdag 9 augustus 1913, [[Handboogschutterij Willem Tell]] voor hun clubhuis [[Hotel De Zwaan]].  
Foto 12.579 -  
 
100 jaar onafhankelijkheid (1813-1913), optocht op zaterdag 9 augustus 1913, [[Handboogschutterij Willem Tell]] voor hun clubhuis [[de Zwaan]].( toen van [[Truijen]] - Meijel)       Voerman is Hannes van Gerwen, In het rijtuig zitten vlnr. Hein Brouwers ( bakker die op de [[Markt (1895-1940)|markt]] woonde), Frans Rooijakkers, Tinus Sauve, winkelier Coopmans en Hannes van Gerwen die op de hoek van de Heuvel, waar nu Keeren woont, een café en stalhouderij had. Dit was het bestuur van "Willem Tell " De voerman van de praalwagen is Fritske van Kessel, in het dagelijks leven ook voerman. Willem Tell op de wagen is [[Thijs Flipsen]] (1873 - 1965), het kind met appel is zijn eigen zoon Ties. Naast de wagen zien we Pietje van de Mortel (winkel in de Lindelaan, nu Toon Welten), Harrie van de Mortel (brouwer uit de [[Schoolstraat]]) en [[Steenfabriek Van Daal-Goossens|Sjef Goossens]] van de steenfabriek. Willem van Heugten ( 1867 - 1939 ) draagt de vaan (de drapeau) en was koperslager in de Schoolstraat. De twee jongens met de handbogen op de voorgrond zijn de gebroeders Meijer. Tussen hen in staat Louis van de Mortel (winkelier in de Kerkstraat op de plaats van slagerij Frans van de Kerkhof).  Geheel rechts in het hoek het Deurnese politiecorps van die tijd : veldwachter Roest, rijksveldwachter [[Nicolaas Althuizen (1855-1926)|Klaas Althuizen]] en brigadier F. van de Warenburg.   
Voerman is [[Johannes van Gerwen (1850-1930)|Hannes van Gerwen]]. In het rijtuig zitten vlnr. [[Hein Brouwers]]  ( bakker die op de [[Markt (1895-1940)|markt]] woonde), Frans Rooijakkers, Tinus Sauve, winkelier Coopmans en Hannes van Gerwen die op de hoek van de Heuvel een stalhouderij en [[Café Van Gerwen]] dreef. Dit was het bestuur van "Willem Tell " De voerman van de praalwagen is Fritske van Kessel, in het dagelijks leven ook voerman. Willem Tell op de wagen is [[Thijs Flipsen]] (1873 - 1965), het kind met appel is zijn eigen zoon Ties. Naast de wagen zien we [[Pietje van de Mortel]]  (winkel aan de [[Lindenlaan 1]], Harrie van de Mortel (brouwer uit de [[Schoolstraat]]) en [[Jacobus Goossens (1848-1933)|Sjef Goossens]] van [[Steenfabriek Van Daal-Goossens ]]. Willem van Heugten ( 1867 - 1939 ) draagt de vaan (de drapeau) en was koperslager in de Schoolstraat. De twee jongens met de handbogen op de voorgrond zijn de gebroeders Meijer. Tussen hen in staat Louis van de Mortel (winkelier in de Kerkstraat op de plaats van slagerij Frans van de Kerkhof).  
   
Geheel rechts in de hoek het Deurnese politiecorps van die tijd : de gemeenteveldwachters [[Walterus Roest (1867-1947)]] en [[Nicolaas Althuizen (1855-1926)|Klaas Althuizen]] en , rijksveldwachter brigadier [[Franciscus van de Warenburg (1843-1920)]].   
 
Foto Bert van den Broek
[[categorie:collectie gemeente Deurne]]
[[categorie:collectie gemeente Deurne]]
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)