U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Dames Dings: verschil tussen versies

Uit DeurneWiki, de historische encyclopedie voor groot-Deurne.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Anna en Janette Dings uit Liessel vormden een zangduo die uitsluitend oude volksliederen vertolkten. Ze stonden bekent als De dames Dings Op zaterdag 14 maart 2015...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Anna en Janette Dings uit Liessel vormden een zangduo die uitsluitend oude volksliederen vertolkten.
[[Bestand:Het_lied_dat_onze_moeder_zong_HM.jpg |300px|thumb| Omslag van het boek over de dames Dings Foto collectie: Harrie Martens ]]
Ze stonden bekent als De dames Dings
De zussen Anna van Gog-Dings en Jeannette van der Putten-Dings uit [[Liessel]], beide dochters van [[Hendrik Dings (1886-1980)]], vormden samen een zangduo dat uitsluitend oude volksliederen vertolkte. Ze stonden in de regio bekend als de '''dames Dings'''


Op zaterdag 14 maart 2015 is in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel het boek ‘Het lied dat onze moeder zong’ gepresenteerd door uitgever en schrijver Ton Dekker. Het boek (371 pagina's met cd) is geschreven, samengesteld en vorm gegeven door Ton Dekker en Henk Kuijer van het Meertens instituut te Amsterdam. Het is een interessant en uniek boek geworden dat onder grote publieke belangstelling is gepresenteerd.
 
Behalve de in vele rubrieken onderverdeelde liederen en teksten wordt ook het leven en de leefomgeving van de zangeressen en hun familie daarin beschreven.
 
Op zaterdag 14 maart 2015 werd in [[gemeenschapshuis De Kastanje]] in Liessel het boek ''‘Het lied dat onze moeder zong’'' gepresenteerd door uitgever en schrijver Ton Dekker. Het boek, 371 pagina's inclusief cd, is geschreven, samengesteld en vorm gegeven door Ton Dekker en Henk Kuijer van het Meertens instituut te Amsterdam.  
 
De 140 in het boek beschreven liederen, ongeveer een kwart van het gehele liedrepertoire,  gaan over gewone, maar belangrijke dingen in het menselijk leven, zoals: de herinneringen aan het ouderlijk huis, liefde en huwelijk, tegenslagen, oorlog, geloof, natuur, menselijk gedrag, geboorteplaats, feest en ritueel, dagelijkse dingen, humor en muzikale speelsheid. Allemaal liederen die Anna en Jeannette door hun ouders, grootouders, familieleden en kennissen hebben horen zingen.
 
Het boek werd onder grote publieke belangstelling gepresenteerd. Behalve de in vele rubrieken onderverdeelde liederen en teksten wordt ook het leven en de leefomgeving van de zussen en hun familie daarin beschreven en geeft het een inkijk in de lied- en zangcultuur van de streek.
 
[[Categorie:zangduo]]

Huidige versie van 6 mei 2015 om 15:37

Omslag van het boek over de dames Dings Foto collectie: Harrie Martens

De zussen Anna van Gog-Dings en Jeannette van der Putten-Dings uit Liessel, beide dochters van Hendrik Dings (1886-1980), vormden samen een zangduo dat uitsluitend oude volksliederen vertolkte. Ze stonden in de regio bekend als de dames Dings


Op zaterdag 14 maart 2015 werd in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel het boek ‘Het lied dat onze moeder zong’ gepresenteerd door uitgever en schrijver Ton Dekker. Het boek, 371 pagina's inclusief cd, is geschreven, samengesteld en vorm gegeven door Ton Dekker en Henk Kuijer van het Meertens instituut te Amsterdam.

De 140 in het boek beschreven liederen, ongeveer een kwart van het gehele liedrepertoire, gaan over gewone, maar belangrijke dingen in het menselijk leven, zoals: de herinneringen aan het ouderlijk huis, liefde en huwelijk, tegenslagen, oorlog, geloof, natuur, menselijk gedrag, geboorteplaats, feest en ritueel, dagelijkse dingen, humor en muzikale speelsheid. Allemaal liederen die Anna en Jeannette door hun ouders, grootouders, familieleden en kennissen hebben horen zingen.

Het boek werd onder grote publieke belangstelling gepresenteerd. Behalve de in vele rubrieken onderverdeelde liederen en teksten wordt ook het leven en de leefomgeving van de zussen en hun familie daarin beschreven en geeft het een inkijk in de lied- en zangcultuur van de streek.