U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Godefridus Hubertus Cornelis Bouwmans (1921-1988)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 60: Regel 60:
De speeltuin was lang een van zijn "kindjes", daar was hij jarenlang elke zaterdagvoormiddag te vinden.
De speeltuin was lang een van zijn "kindjes", daar was hij jarenlang elke zaterdagvoormiddag te vinden.


In 1952 kreeg dochtertje Nellie, toen 4 jaar oud, polio (kinderverlamming). Zij lag twee jaar in het ziekenhuis in Helmond, daarna ging ze naar de Sint-Maartenskliniek in Nijmegen en alleen met de vakanties kwam ze thuis. Het op bezoek gaan bij Nellie in Nijmegen was een onderneming van een hele zondag. Bij mooi weer met de fiets naar Boxmeer, dan met de trein naar Nijmegen en met de trolleybus naar de Sint-Maartenskliniek en in de namiddag naar Deurne terug. Bij slecht weer met de fiets naar Milheeze waar de fiets bij een boer werd geparkeerd. Dan met de bus naar Boxmeer dan met de trein en trolleybus verder. Als Fried een bespreking had in de kliniek mocht een van de oudste kinderen mee, die kon dan bij Nellie blijven spelen tijdens de bespreking. Hier werd het voor Fried duidelijk hoe slecht het gesteld was met de zorg voor gehandicapten in Nederland. En daar “moest” hij iets mee. Hij deed veel pionierswerk bij de oprichting van het Zorgenkind, samen met Joost Rooijackers, die zelf ook een zorgenkind had. Bij [[Jacobus Petrus Willibrordus Emile Vermeer (1914-1997)|Ko Vermeer]] konden ze steeds terecht met vragen. Fried was een sociaal en diep gelovige man. Na het overlijden van dochter Nellie in 1960 las hij de hele bijbel. Het overlijden van Nellie en het lezen van de bijbel lieten bij Fried diepe sporen na.
In 1952 kreeg dochtertje Nelli, toen 4 jaar oud, polio (kinderverlamming). Zij lag twee jaar in het ziekenhuis in Helmond, daarna ging ze naar de Sint-Maartenskliniek in Nijmegen en alleen met de vakanties kwam ze thuis. Het op bezoek gaan bij Nellie in Nijmegen was een onderneming van een hele zondag. Bij mooi weer met de fiets naar Boxmeer, dan met de trein naar Nijmegen en met de trolleybus naar de Sint-Maartenskliniek en in de namiddag naar Deurne terug. Bij slecht weer met de fiets naar Milheeze waar de fiets bij een boer werd geparkeerd. Dan met de bus naar Boxmeer dan met de trein en trolleybus verder. Als Fried een bespreking had in de kliniek mocht een van de oudste kinderen mee, die kon dan bij Nellie blijven spelen tijdens de bespreking. Hier werd het voor Fried duidelijk hoe slecht het gesteld was met de zorg voor gehandicapten in Nederland. En daar “moest” hij iets mee. Hij deed veel pionierswerk bij de oprichting van het Zorgenkind, samen met Joost Rooijackers, die zelf ook een zorgenkind had. Bij [[Jacobus Petrus Willibrordus Emile Vermeer (1914-1997)|Ko Vermeer]] konden ze steeds terecht met vragen. Fried was een sociaal en diep gelovige man. Na het overlijden van dochter Nellie in 1960 las hij de hele bijbel. Het overlijden van Nellie en het lezen van de bijbel lieten bij Fried diepe sporen na.


De [[De Speuldries|IJsberenactie voor de speeltuin]] begon hij samen met Joost Rooijackers. Zelfs met de carnaval deden Fried en Joost een keer mee met de carnavalsoptocht om bekendheid te geven aan de ijsberenactie voor de speeltuin.
De [[De Speuldries|IJsberenactie voor de speeltuin]] begon hij samen met Joost Rooijackers. Zelfs met de carnaval deden Fried en Joost een keer mee met de carnavalsoptocht om bekendheid te geven aan de ijsberenactie voor de speeltuin.
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)