U steunt de heemkundekring door lid of vriend te worden.
Iedere eerste maandag- en woensdagochtend van de maand van 10 tot 12 uur kunt u ons bezoeken in het heemhuis.

Bewerken van Hendrik van Helden (1890-1976)

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het publiceren of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 29: Regel 29:
# Gretha Johanna Theresia, (Vierlingsbeek 27 augustus 1931).
# Gretha Johanna Theresia, (Vierlingsbeek 27 augustus 1931).


Op 9 juli 1914 werd hij aangesteld tot jachtopziener en onbezoldigd veldwachter te Vlierden als opvolger van [[Karel Julius Hubertus Dorren (1887-1966)|Karel Dorren]] die naar Maasbracht was overgeplaatst. Hij kwam van Horst en ging wonen op het adres Dorp A.42. In november 1916 verhuisde hij met zijn gezin naar Deurne en werd hij in Vlierden opgevolgd door jachtopziener [[Gerrit Stappenbeld (1884-1953)]].
Op 9 juli 1914 werd hij aangesteld tot jachtopziener en onbezoldigd veldwachter te Vlierden als opvolger van [[Karel Julius Hubertus Dorren (1887-1966)|Karel Dorren]] die naar Maasbracht was overgeplaatst. Hij kwam van Horst en ging wonen op het adres Dorp A.42. In november 1916 verhuisde hij met zijn gezin naar Deurne en werd hij in Vlierden opgevolgd door jachtopziener [[Gerrit Stappenbeld (1884)]].


In Deurne woonde Van Helden op het adres Zeilberg B.258. In juni 1917 verhuisde hij met zijn gezin naar Tilburg. In december 1919 keerde zijn vrouw met de kinderen tijdelijk terug naar Deurne om hier bij haar ouders te bevallen van haar derde kind. Eind mei 1920 keerde ze weer terug naar Tilburg.
In Deurne woonde Van Helden op het adres Zeilberg B.258. In juni 1917 verhuisde hij met zijn gezin naar Tilburg. In december 1919 keerde zijn vrouw met de kinderen tijdelijk terug naar Deurne om hier bij haar ouders te bevallen van haar derde kind. Eind mei 1920 keerde ze weer terug naar Tilburg.


Van jachtopziener Van Helden is een schrift bewaard gebleven met de processen-verbaal van een aantal overtredingen, zowel hier als in Tilburg.<ref>Dit in zeer slechte toestand verkerend schrift werd in mei 2013 aan de heemkundekring geschonken door Piet Beckers. In totaal zijn er 32 pv's uitgeschreven. Het eerste leesbare proces-verbaal dateert van 20 september 1911. Bij nader onderzoek bleek het hier om gefingeerde verbalen te gaan, waarbij soms wel bestaande personen of bestaande Vlierdense buurtschappen genoemd worden. Mogelijk werd dit schrift door hem als voorbeeld gebruikt bij het uitschrijven van processen.</ref>
Van jachtopziener Van Helden is een schrift bewaard gebleven met de processsen-verbaal van een aantal overtredingen, zowel hier als in Tilburg.<ref>Dit in zeer slechte toestand verkerend schrift werd in mei 2013 aan de heemkundekring geschonken door Piet Beckers. In totaal zijn er 32 pv's uitgeschreven. Het eerste leesbare proces-verbaal dateert van 20 september 1911. Bij nader onderzoek bleek het hier om gefingeerde verbalen te gaan, waarbij soms wel bestaande personen of bestaande Vlierdense buurtschappen genoemd worden. Mogelijk werd dit schrift door hem als voorbeeld gebruikt bij het uitschrijven van processen.</ref>


{{Appendix}}
{{Appendix}}
Al uw bijdragen aan DeurneWiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie DeurneWiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Om de wiki te beschermen tegen geautomatiseerde bewerkingsspam vragen wij u vriendelijk de volgende CAPTCHA op te lossen:

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)